Misstänkt skottlossning på rapparens konsert – publiken flydde i panik

Tumult på 21 Savage-spelning – flera skadade

Publicerad 2019-06-03

Rapparen 21 Savages spelning slutade i tumult.

Flera konsertbesökare trampades ner och skadades i samband med en misstänkt skottlossning.

– Jag satt på en filt när jag plötsligt hörde hur folk började skrika, säger ett vittne till nyhetskanalen ABC 6, rapporterar Rolling stone.

När rapparen 21 Savage uppträdde på festivalen Roots Picnic i Philadelphia, USA, i helgen uppstod tumult, rapporterar Rolling stone.

Konsertbesökare greps av panik efter att de hört pistolskott avlossas i publikhavet.

När de försökte fly från platsen skadades flera personer allvarligt.

– Jag satt på en filt när jag plötsligt hörde hur folk började skrika. Sen kom säkert hundra personer springandes, säger ett vittne till nyhetskanalen ABC 6, skriver Rolling stone.

Fem personer till sjukhus

Totalt ska fem personer ha tvingats uppsöka sjukvård efter att ha blivit nedtrampade av andra konsertbesökare, en av dessa med ett brutet ben.

Fyra av de skadade uppges ha varit minderåriga.

Enligt uppgifter var det i samband med att ett bråk utbröt i publikhavet som flera av besökarna trodde sig höra pistolskott och greps av panik.

Men när polisen kom till platsen syntes varken någon gärningsperson eller något vapen till.

En talesperson för bokningsbolaget Live Nation hävdar i stället att det ska ha varit ”ett sjukdomsfall” som utlöste tumultet.

Drygt en timme efter att situationen lugnat ner sig kunde festivalen fortsätta som vanligt, men då hade flera av besökarna redan lämnat området, skriver Rolling stone.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln