Därför försvann Hilary Swank – gör comeback efter tuffa tiden

Publicerad 2018-03-22

Hilary Swank har belönats med två Oscarsstatyetter för sin framgångsrika karriär.

Men för tre år sedan försvann hon från rampljuset.

Nu gör hon comeback – och förklarar sin långa frånvaro med att hon vårdat sin sjuka pappa.

– Jag har varit borta i tre år, för det var den tid det tog att hjälpa honom genom denna resa, säger Swank i "The late show".

Hilary Swank, 43, har gjort en strålande karriär.

Hon belönades med en Oscar för sin roll i ”Boys don’t cry” 2000 samt ”Million dollar baby” 2004.

Men de senaste tre åren har det varit tyst om stjärnan. På tisdagen berättar hon i ”The late show” anledningen till att hon dragit sig undan från offentlighetens strålkastarljus.

– För de av er som inte vet, så har min pappa genomgått en lungtransplantation. Det är den mest avancerade operationen man kan göra. Jag är oändligt tacksam mot människor som väljer att donera sina organ, det räddar liv, säger hon.

”Jag har varit borta i tre år”

Hilary Swank har tagit hand om sin sjuka pappa, Stephen Swank. Hon berättar att läkarnas prognos inte såg vidare ljus ut, om pappan inte fick en lungtransplantation. Men i dag ”lever han och frodas”, förklarar hon.

– Jag har varit borta i tre år, för det var den tid det tog att hjälpa honom genom denna resa. Han är en underbar pappa.

2015 berättade Hilary Swank att pappan genomgått en lungtransplantation och att han flyttat in hos henne, uppger Eonline. Hon tog då beslutet att lägga karriären åt sidan ett slag för att kunna vårda honom i hemmet.

Nu, när pappan mår bättre igen, är hon redo för comeback.

Bröt förlovningen

Den senaste tiden har dock varit turbulent på fler sätt för Hilary Swank. I juni 2016 bröt Swank och fästmannen Ruben Torres med varandra – bara månader efter att de förlovat sig.

De förlovade sig när de var ute på en hajk i mars 2016 och Hilary Swank förevigade ögonblicket på sin Instagram. De hade då varit tillsammans i nästan ett år.

Hilary Swank gör sin första tv-serie-roll sedan Beverly Hills 90210, där hon spelade Carly i slutet av 1990-talet, i serien ”Trust”, som har premiär på FX på söndag. ”Trust” har premiär på HBO Nordic den 26 mars.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln