Bill Cosby: "Berätta om orgasmen”

Uppdaterad 2015-08-06 | Publicerad 2015-07-20

Ville övertyga modern om att han inte var en snuskgubbe

Cosby ville att den då 19-åriga Andrea Constand skulle avslöja sexuella detaljer för sin mor för att övertyga henne om att samtycke fanns.

– Berätta för din mamma om orgasmen, säger han i vittnesmålet enligt New York Post.

Den legendariska komikern Bill Cosby använde sig av smicker, löften och droger för att övertala åtminstone fem kvinnor till sex, enligt ett vittnesmål från 2005 och 2006.

New York Times har kommit över vittnesmålet där Cosby förnekar övergreppen på den då 19-åriga Andrea Constand och andra kvinnor.

Bill Cosby har enligt sitt vittnesmål bett Constand att berätta om sexet för sin mor. För att övertyga modern om att han inte är en "gammal snuskgubbe".

Cosby bad Constand att avslöja intima detaljer så att mamman kunde betrakta att samtyckte fanns.

"Berätta för din mamma om orgasmen. Berätta hur vi pratade med varandra", förklarar Cosby att han tänkte, enligt rättsliga dokumenten som New York Times rapporterade om i helgen.

Cosby förklarade hur han kalkylerat ställde in sig hos Constand för att locka henne att följa med till hans hus där han pratade med henne om livet, utveckling och utbildning.

Han erkände också att han gav Constand en och en halv tablett Benadryl för att dämpa stress.

”Mammas värsta mardröm”

Constand flyttade tillbaka till Kanada och förklarade för sin mor att hon blivit drogad och utnyttjad. Cosby säger att han pratade i telefon med modern som kallade det för "en mammas värsta mardröm", enligt de rättsliga dokumenten.

Utåt har Cosby alltid förnekat alla anklagelser om otrohet och övergrepp. Men under vittnesmålet berättade han hur han gjort slut med fotomodeller och gått vidare till andra kvinnor.

Han sa också att han skickat pengar till sin agent som Constand skulle ha – för att ”fru Cosby” inte skulle få veta något. Cosby förnekade att han hade drogat 19-åringen och sa att han bara hade gett henne en allergitablett. Han sa också att han hade fått sju recept på ett lugnande preparat som på 1970-talet användes som partydrog. Han uppgav att han gav kvinnorna drogen ”på samma sätt som en person skulle ta en drink”, men utan att de visste något.

Började gråta

Han hävdade samtidigt att de var med på både droganvändandet och de sexuella akterna. När det var Constands tur att vittna började hon gråta.

Cosby tog inte åt sig.

– Jag tror att Andrea är en lögnare och jag vet att hon är en lögnare för jag var där, sa han när han tillfrågades om händelsen.

I vittnesmålet beskrev Cosby också sexuella möten med minst fem kvinnor i Denver, Las Vegas, New York och Pennsylvania.

13 kvinnor lämnade under stämningen anonyma vittnesmål där de uppgav att också de drogats och utsatts för sexövergrepp av Cosby.

Stämningen mot komikern slutade i förlikning 2006.

ANNONS