Överlevde brutal misshandel – nu letar han efter kärleken

Uppdaterad 2018-04-12 | Publicerad 2018-02-26

Kevin Sahlin från ”Are you the one?” spräckte huvudet och fick två hjärnblödningar.

Mot alla odds överlevde han men fick lära sig allt på nytt igen.

– Jag kunde inte ens hålla ett vattenglas och jag visste inte hur jag skulle använda fjärrkontrollen till tv:n, säger han.

Kevin Sahlin, 23, är en av deltagarna i dokusåpan ”Are you the one?” på TV3. Idag är han en glad och självsäker kille, men så har det inte alltid varit. När han var 19 råkade han ut för en olycka som förändrade hans liv.

– Innan dess vägde jag många fler kilon än vad jag gör idag. Jag var osäker på mig själv, jag skämdes över min kropp och tog ut det på andra, säger han.

Tog droger

Hans tonårsperiod var stökig och mamman hade problem med alkoholen.

– När hon och pappa skilde sig fick jag och brorsan ta hand om henne.

Han började själv dricka mycket och hamnade i fel umgängeskretsar.

– Jag hade vänner som jag älskade men det var fel vänner. I den vevan tog jag mycket droger också. Jag visste inte vem jag var, säger Kevin.

Låg nedsövd i fyra dagar

Under en utekväll hamnade han i bråk med en annan kille som han medvetet hade provocerat.

– Jag tänkte att jag skulle sänka honom. Men han gav mig två raka och jag däckade direkt. Jag föll bakåt och där var det en trottoarkant. Jag slog i svanskotan och smackade i bakhuvudet rätt i kanten, berättar Kevin.

Han fick fyra frakturer i skallen och två hjärnblödningar. I fyra dagar låg han nedsövd i respirator. När han vaknade upp mindes han ingenting av händelsen.

– Jag låg där med slangar i halsen och sprutor i armarna. Jag kunde inte ens hålla ett vattenglas och jag visste inte hur jag skulle använda fjärrkontrollen till tv:n. Det var helt blankt.

Läste barnböcker

Hans pappa tog honom till den bästa rehabiliteringen han kunde hitta. Där låg Kevin i över två månader. Han fick börja om från noll och blev tilldelad barnböcker att läsa. Idag är han mot alla odds nästan helt återställd.

– Men det är jättemycket barndomsminnen som har försvunnit och jag tappar ord ibland. Man får lära sig igen.

Idag lever han ett helt annat liv än vad han gjorde innan olyckan. Han har brutit med alla sina gamla vänner, gått ner nästan femtio kilo, och slutat med drogerna.

– Jag är på ett sätt glad över att olyckan hände fast ändå inte. Men hade det inte hänt hade jag kanske varit kvar i mitt gamla liv. Det var tur i oturen, säger Kevin Sahlin.

”Are you the one?” har premiär den 26 februari på Viafree, Viaplay och TV3.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln