"Jag njöt av att få vara Bengtzing"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-10

Direkt till Globen efter deltävlingen i Karlskrona. Linda Bengtzing med låten "Hur svårt kan det va," gick rakt in i svenska folkets hjärta som gav henne en biljett till finalen nu på lördag.

Och Linda är inte alls blygsam när det gäller att dela med sig av sina känslor.

”Det kändes som en vinst att bara sätta låten så bra” skriver hon i sin blogg här på aftonbladet.se.

Det är en rörd och glad Linda Bengtzing som skriver det senaste inlägget i sin schlagerblogg. I den avslöjar hon allt hon kände och tänkte när hon fick beskedet att hon gick vidare till Globen efter deltävlingen i Karlskrona förförra lördag.

”Publiken i Karlskrona var superjublare och jag insåg att det är nu det gäller. Jag får lätt hjärtklappning och blir torr i munnen. Inte bra. Hjärtklappningen får bara vara men det andra problemet blev lättlöst,” skriver hon i det långa inlägget i sin blogg här på aftonbladet.se.

"Sen började det roliga"

Låten hon sjöng tillägnade hon sin mormor och kände sig lugnare än någonsin. Sedan följde tre minuter av kontroll.

”Jag njöt av att sätta kamerorna, se publiken, känna dansarnas energi och bara få vara Bengtzing! Det kändes som en vinst att bara sätta låten så bra! Sån glädje. För en sekund brydde jag mig inte hur det skulle gå men bara för en sekund” fortsätter hon skriva i bloggen.

Nervkittlande i greenroom

Efter succéframträdandet var det nerverna som dominerade. I greenrummet försökte hon varva ner med sina dansare och njöt av resten av programmet.

”Otroligt nog njöt jag av ett väldigt väl sammansatt tv–program hela vägen fram till resultatbesked. Då vill man bara dö. Försvinna och sjunka genom jorden! Jag frågar mig samma fråga varje gång: va fan gör jag det här för. Aldrig mer. Det är sån nervpers att sitta och vänta på besked!! Så kom då äntligen beskedet: Direkt till Globen…..melodi nr.4!!! Tjoho! Hurra! Yes!”

Läs Lindas blogg här på aftonbladet.se.

Chatta med Linda Bengtzing och BWO

13.30 Linda Bengtzing 14.00 BWO

ANNONS

Följ ämnen i artikeln