”Morran & Tobias” planerar fortsättning

Publicerad 2016-12-02

Johan Rheborg: ”Det är inte brist på idéer”

Filmen har överträffat alla förväntningar och har redan setts av över 230 000 personer.

Nu avslöjar Johan Rheborg och Robert Gustafsson att planerna inför en fortsättning är i full gång.

– Både jag och Johan har svårt att hålla fingrarna borta, säger Robert Gustafsson.

Det började som en webbserie men har lyckats bli en stor succé på bio. ”Morran och Tobias” är numera ett välkänt fenomen. Nu kan Nöjesbladet avslöja att det har börjat planeras för en fortsättning.

– Vi har redan konkreta planer men rent praktiskt har vi inte satt igång någon produktion än. Det finns olika vägar att gå men det vore kul att göra tv och så får man se i vilket format. Det är inte brist på idéer i alla fall, säger Johan Rheborg, 53.

”Grunder lagda för nästa värld”

Nej, idéer till en uppföljare verkar inte vara någon direkt bristvara för varken Johan Rheborg eller Robert Gustafsson, 51.

– Vi har en hel del grunder lagda för nästa värld de kan vara i, nästa steg i livet. Men formen på det har vi inte riktigt bestämt, om det är via nätet, film, radio eller teater. Det är det vi sitter och pratar om nu. Vi har ju mycket material som inte kom med i filmen också, säger Robert Gustafsson.

I filmen var tanken att få en större förståelse för karaktärerna och deras bakgrund men målet är att kunna gå ännu djupare in i både Morran och Tobias i framtiden. Robert Gustafsson vill även ha utrymme för att kunna kommentera omvärlden genom sin karaktär Tobias ögon.

– Hur han ser på sin egen roll i den här världen och hans framtidsvisioner, om han har några. Ser han överhuvudtaget utanför tomtgränsen eller vill han bara vara i det här rucklet, säger han.

Viktigt att förändra

Oavsett hur fortsättningen kommer se ut anser Johan Rheborg att det är viktigt att inte fastna i samma gamla hjulspår.

– I en tv-version skulle vi hitta saker att förändra, man ska förändra vissa saker hela tiden för att hålla det intressant. Det är svårare om man gör mer av exakt samma, säger han.

I dagsläget finns ingen exakt tidsplan men Robert Gustafsson tror att produktionen kommer ske under nästa år.

– När jul och nyår är över så kommer vi börja titta på när vi ska göra det och på vilket sätt. Det måste vara bestämt innan januari är slut i alla fall.

ANNONS