Sarah Dawn Finer leder Eurovision-program

Publicerad 2015-03-25

”Det ska bli väldigt kul”

Hon har både tävlat i och programlett Melodifestivalen – nu tar Sarah Dawn Finer sig an hela Europas låtar i SVT:s panelprogram "Inför Eurovision".

I april är det Sarah Dawn Finers tur att guida alla schlagerfantaster genom djungeln av låtar som tävlar i årets Eurovision Song Contest. Dessutom bjuds tittarna på inblickar i Måns Zelmerlöws repetitioner och hans kaotiska tid före tävlingen.

– Det ska bli väldigt kul, speciellt att få göra programmet på vårt sätt. Det är skönt att vara tillbaka i ett sammanhang där folk vet vad man kan och få tycka till om musik med andra kollegor i panelen, säger hon till TT.

Vilka som ingår i expertpanelen kan hon ännu inte avslöja, men berättar att flera av artisterna tidigare har tävlat i Eurovision Song Contest.

Men det är inte bara i inför-programmen som tittarna får se henne i tv-rutan. I år firar Eurovision Song Contest 60 år med en stor gala i London, som sänds i SVT den 4 april. Som en sann röda-mattan-reporter ska Sarah Dawn Finers hyllade figur Lynda Woodruff mingla runt och intervjua gästerna.

– Jag får frågor nästan varje dag om när jag ska göra henne igen. Här blir det i direktsändning som kan gå lite hursomhelst när gästerna inte vet om hon är på riktigt eller inte, säger hon och skrattar.

"Inför ESC" sänds i fyra delar med start 21 april i SVT.

Christoffer Urborn/TT

ANNONS