Gunilla Perssons hot: Anmäla Mauri för misshandel

Matförgiftad efter tv-inspelning • Kräver svar inom 13 dagar

Publicerad 2024-01-03

Gunilla Persson hotar med att anmäla Mauri Hermundsson för misshandel.

Detta efter att Mauri uttalat sig i ”TV4:s nyårskarameller”.

– De uppgifterna som han uppger under det här tv-programmet är allvarliga och tyder på att brott har begåtts, säger advokaten Mark Safaryan.

Konflikten mellan Hollywoodfrun Gunilla Persson, 65, och Mauri Hermundsson, 28, har trappats upp.

I TV4-programmet ”Mauri – vad hände sen?” bjöds Hollywoodfrun på ”den värsta sabla quesadilla hon någonsin ätit” vilket ledde till att hon blev matförgiftad. Persson har tidigare anklagat programledaren för att ha skojat om att hon blev sjuk.

Nu menar hon att han gjort sig skyldig till brott genom misshandel och Hollywoodfrun hotar med att anmäla Mauri. Hennes advokat har skickat ett brev till Hermundsson där han uppmanas att ge sin syn på situationen inom 13 dagar.

Gunilla Persson lade upp brevet i sin helhet på sina sociala medier där Hermundssons personuppgifter syntes. Nu har Persson tagit bort inlägget.

Mauri Hermundsson på Iris begravning i ”Mauri – vad hände sen?”.

Orden i TV4:s nyårssändning

Det var i ”TV4:s nyårskarameller” som sändes på nyårsdagen som Mauri Hermundsson gästade för att prata om inslaget.

– Du har träffat Gunilla Persson och det blev inte bra alls, utan du förgiftade henne och sen blev det dålig stämning, säger programledaren Tilde De Paula, 51.

– Det kanske slutar med att jag sitter i domstol mot Gunilla Persson, svarar Mauri skämtsamt varpå inslaget från middagen då Persson blev magsjuk spelas upp.

Efteråt applåderar publiken i studion och Hermundsson säger:

– En applåd för att jag förgiftade Gunilla Persson!

Gunilla Persson.

Advokaten: ”Uppgifterna är allvarliga”

Detta har Hollywoodfrun och hennes advokat reagerat starkt på.

– Om han tycker det är kul att skämta om någons sjukdomstillstånd inför hela svenska folket då har både produktionsbolagen, TV4 och Mauri något att fundera över. Att sitta och applådera för att man skulle ha förgiftat en person tycker jag är under all kritik, säger advokaten Mark Safaryan.

– De uppgifterna som han uppger under det här tv-programmet är allvarliga och tyder på att brott har begåtts mot min klient. Det är därför jag tillskriver honom i syfte att ta del av hans inställning i förhållande till den misstanken som har riktats mot honom.

Advokaten vill inte gå in vilken typ av svar från Hermundsson som skulle leda till att de inte vidtar rättsliga åtgärder.

Aftonbladet har varit i kontakt med Mauri Hermundsson som avböjer att kommentera.


Läs mer om Guldbaggens publikpris och de nominerade filmerna här.

ANNONS