Ellen Pompeo lämnar "Grey's Anatomy"

TT

Uppdaterad 2022-11-23 | Publicerad 2022-11-22

Ellen Pompeo är klar med rollen som Seattle-läkaren Meredith Grey. Arkivbild.

Efter nästan två decennier som Meredith Grey checkar Ellen Pompeo, den starkast lysande stjärnan i tidernas längsta sjukhussåpa, ut från ”Grey's Anatomy”.

På Instagram tackar skådespelaren fansen och skriver att hon är ”evigt tacksam och ödmjuk över den kärlek och det stöd ni alla har visat mig, Meredith Grey och programmet under 19 säsonger”.

ABC antydde i förra veckans säsongsfinal att den 53-åriga skådespelaren, som har spelat tv-seriens titelkaraktär sedan starten och numera är en av de exekutiva producenterna, var på väg bort.

Ellen Pompeos rollkaraktär bestämmer sig för att flytta till Boston där hennes dotter ska gå i skolan och där hon också erbjuds ett jobb för att forska på botemedel mot Alzheimers.

Enligt Buzzfeed News har ”Grey's Anatomy” ännu inte fått klartecken för en 20:e säsong, men seriens skapare Shonda Rhimes skriver i ett hyllningsinlägg till Pompeo på Instagram att ”det här betyder inte adjö, utan vi ses”.

Precis som andra tidigare huvudrollsinnehavare förväntas Pompeo komma tillbaka och gästspela i programmet, vilket hon också antyder i sitt farväl till fansen: ”ni vet att showen fortsätter och jag kommer definitivt att komma tillbaka på besök”, skriver skådespelaren.

ANNONS