Casper Janebrink om babylyckan: ”Jag kommer nog vara pappaledig under vissa perioder”

Arvingarna-stjärnan är nybliven pappa – och aktuell med stor krogshow

Uppdaterad 2023-06-07 | Publicerad 2023-02-06

I höstas blev Casper Janebrink och nya flickvännen Therese Andersson föräldrar.

Nu berättar han om pappalyckan för Aftonbladet.

– Hugo växer och är verkligen en go och sprallig liten kille. Det är jätteroligt att få uppleva det här igen.

Det var i september som Arvingarnas frontman Casper Janebrink, 53, och nya kärleken Therese Andersson, 34, blev föräldrar till sitt första gemensamma barn, en pojke som har fått namnet Hugo.

Casper Janebrink var rädd för att tvingas stå på scenen i showen ”I love Arvingarna” på Kajskjul 8 i Göteborg när det väl var dags och därmed missa förlossningen. Det slapp han lyckligtvis och fanns vid flickvännens sida när sonen föddes på Borås sjukhus.

I helgen hade de nyblivna föräldrarna skaffat barnvakt och var på plats på Melodifestivalens efterfest i Göteborg. Med var även Casper Janebrinks dotter Alice som han har med exfrun Helena Janebrink, 45.

Casper Janebrink och Therese Andersson.

”Hugo är go och sprallig”

Hur skulle ni beskriva den första tiden som föräldrar?

– Jag tycker det går jättebra, säger Casper Janebrink med ett stort leende.

Therese Andersson skrattar högt när vi skämtsamt poängterar att de trots allt lever och står upp.

– Ja, exakt. Vi gör ju det. Check på den!

Casper Janebrink fortsätter:

– Nej, men det går jättebra. Hugo växer och är verkligen en go och sprallig liten kille. Det är jätteroligt att få uppleva det här igen. Min dotter Alice är ju här med oss ikväll och det är snart tjugo år sedan hon föddes. Det är häftigt att få vara med om det en gång till och vi är väldigt glada och lyckliga.

Arvingarnas krogshow

Får ni sova om nätterna?

– Jo, men det får vi verkligen göra. Jag tycker vi har haft en bra första tid i och med att jag också jobbat hemma i Göteborg med vår krogshow. Det har gjort att jag har kunnat vara hemma ganska mycket och det har nog gett oss en bra start.

Just nu är Therese Andersson mammaledig men Casper Janebrink berättar att han kommer kliva in framöver.

– Jag kommer nog vara pappaledig under vissa perioder. Men nu vi satsar vi på showen på Hamburger Börs i Stockholm.

Janebrink i Melodifestivalen 2022.

Ny kärlek

Det var för ett år sedan som Casper Janebrink meddelade att han och exhustrun Helena Janebrink skulle gå skilda vägar efter drygt tjugo år tillsammans. Kort därefter stod det klart att han mött kärleken i fastighetsmäklaren Therese Andersson och att de skulle bli föräldrar.

– Det gick kanske lite snabbare än vad jag hade hoppats på, sa Casper Janebrink i en stor intervju med Aftonbladet i somras, men förklarade också att stämningen trots allt var god mellan honom och exhustrun:

– Det är väldigt skönt. Men det har såklart varit en jobbig period med allt som har kommit fram och innan man hinner bearbeta all sorg och all ledsamhet. Det är ju tråkigt att gå isär, men jag tror hon kanske insett att det här var det bästa. Vi hade nog skilt oss även om jag inte hade träffat någon annan.

ANNONS