Kronérs nerver inför premiären av allsången: ”Lite ont i magen”

”Det finns inget färdigt manus”

Hanna Lindmark/TT

Publicerad 2024-06-30

På måndag intar Lasse Kronér scenen när nya allsångskonceptet ”Lasse på slottet” har premiär. Nerverna har gjort sig påminda inför kvällen.

– Jag har redan tjuvpratat med Lotta lite och kollat hur många låtar hon hade när hon gjorde Liseberg.

Föreställningarna äger rum på Tjolöholms slott, utanför Kungsbacka, och kommer till stor del att bestå av improvisation från Kronérs håll.

– Det bygger på att publiken som är där ska önska låtar, så det finns inget färdigt manus, säger han och fortsätter:

– Jag älskar ju sådant här, men det gör också att man får lite ont i magen för att man är helt oförberedd. Varken jag eller publiken vet vad som ska hända.

Scenen kommer även att besökas av gäster som gör egna framträdanden. Kronér har själv valt ut gästartisterna, och några är fortfarande hemliga.

På måndag har Lasse Kronérs nya allsångsföreställning premiär. Arkivbild.

Tackade nej

Intresset för ”Lasse på slottet” har varit stort, men Kronér känner inget behov av att ta plats i tv-rutan med allsången ännu.

– Jag fick frågan om att göra tv, men tackade nej. Jag är inte intresserad av att göra tv av detta, utan av att göra en bra föreställning först, säger han och fortsätter:

– När Lotta Engberg gjorde Liseberg höll hon allsång i sex år innan det blev tv. På Skansen gjorde de det i 43 år innan det tv-sändes.

Lasse Kronér

Blev sjuk inför TV-sändningen

Under Bingolottos midsommarsändning skulle Lasse Kronér ha varit med och lett allsång med publiken, men efter att ha blivit sjuk tvingades han ställa in – för första gången i sin karriär.

– Jag tror att det var covid. Det är inte ofta man blir så sjuk, med 40 graders feber. Jag fick bara dra täcket över huvudet och så sov jag hela midsommar.

Har du hunnit bli frisk nu?

– Ja, det har varit bra tempo på återhämtningen. Det känns skönt inför premiären.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln