Dominika Peczynski

Dominika Peczynski och Anders Borg förlovade

Av: 

Andreas Hansson

NÖJE

ROMansen till nästa steg i Italien: ”Löfte om evig kärlek”

Anders Borg och Dominika Peczynski tar nästa steg.

I går kväll gick Anders Borg ner på knä och friade på en restaurang i Rom.

– Det känns jättemysigt. Jag tycker att det är helt fantastiskt att vara förlovad, jag har aldrig varit det förut, säger Dominika till Nöjesbladet.

Pr-konsulten och före detta ”Army of Lovers”-medlemmen Dominika Peczynski, 45, och före detta finansministern Anders Borg, 48 gick ut offentligt med sin kärlek i februari 2015.

Nu har de förlovat sig i Rom.

”Löfte om evig kärlek i den eviga staden” skriver Dominika Peczynski på Facebook. På Instagram har hon delat samma bild med en rejäl portion emojihjärtan bredvid.

– Det känns jättemysigt. Jag tycker att det är helt fantastiskt att vara förlovad, jag har aldrig varit det förut, säger Dominika Peczynski när Nöjesbladet når henne över telefon från Rom.

Borg gick ner på knä i går kväll

De kom till Rom i går och Anders var den som gick ner på knä, precis så som Dominika har sagt att hon skulle önska.

– Så tycker jag att man får göra, lite traditionalist får man vara, och dessutom är det inte skottdag nu. Det är helt fantastiskt att vi gjort det i Rom som symboliserar evighet, det var väldigt bra val av honom, säger hon.

Ringen är av äldre modell.

– Den är från förra sekelskiftet, inte nytillverkad. Och jag tycker ju om sånt, så den är helt i min smak. Den har ett smalt band med en rund sten, det brukar ju vara en diamant, säger hon.

Nu vankas bröllopsplanering.

– Vi har inte haft så lång tid att prata om det än, man måste ju förlova sig först. Och man måste inte gifta sig inom ett år, det är inte lag på det. Men det är klart att vi får börja tänka på det nu.

De flyttade ihop i slutet av förra sommaren, innan dess hade Dominika aldrig varit sambo. Beslutet är inget hon ångrar.

– Det fungerar mycket bra. Vi bor jättebra där vi bor vi trivs jättebra där, säger hon.

– Anders och jag har ju börjat om från början när det gäller inredning. Jag slängde i princip allt jag hade inför flytten, har Dominika sagt till Aftonbladet.

Hånglade i TV4

När hon tävlade i ”Let’s dance” i vintras fanns Anders Borg med som stöd.

– Det är jättemysigt att han är här. Det känns som att man har någon speciell person i publiken som man kommunicerar lite med. Det är ungefär som texten i den där ABBA-låten, ”Super Trouper”, sa Dominika till Aftonbladet då.

Senare i säsongen hångelkuppade Borg i TV4:s direktsändning.

– Han är ju min stora kärlek och jätteviktig för mig. Han måste vara med, sa Dominika efteråt.

Anders Borg avböjer att kommentera saken men har tidigare hyllat fästmöns kvicka hjärna och tunga i en intervju med Aftonbladet.

– Hon är väldigt snabbtänkt. Det är den kulturellt mest bevandrade personen jag träffat, hon har ju en judisk-polsk-rysk bakgrund och har en djup kunskap i en kultursfär som jag inte kan lika mycket om. Man får aldrig vara oemotsagd och man får sällan sista ordet. Hon är väldigt snabb både i huvudet och i munnen. Hennes repliker är väldigt roliga. Jag har väldigt roligt med henne, sa han då.

Dominika Peczynski har två barn sedan tidigare och Anders Borg har tre barn från tidigare äktenskap. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma! Skicka blommogram med Interflora här.

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

Bröllopslycka för Borg och Peczynski

ÄMNEN I ARTIKELN

Dominika Peczynski

Anders Borg