Arctic Monkeys till Way out west

Spelar på festivalen i augusti

avTorbjörn Ek

1 av 2 | Foto: Yui Mok / AP SCANPIX SWEDEN
Artic Monkeys.

Arctic Monkeys är klara för Way out west.

Bandet spelar på festivalen i Slottsskogen i augusti.

Ett av världens största rockband är klara för Way out West i sommar. Nu avslöjar festivalarrangören att Arctic Monkeys kommer till Slottsskogen och det bekräftas också i turnéplanen på bandets hemsida.

Årets Way out west äger rum 9 till 11 augusti och mer specifika än så är inte heller Arctic Monkeys på sin hemsida om vilken dag de kommer att framträda på festivalscenen i Göteborg.

Flera stora akter klara

Arctic Monkeys har vunnit sju Brit Awards, 20 NME-priser och ett Mercury Price. De har dessutom blivit Grammy-nominerade tre gånger. Bandet bildades 2002 och sedan debutalbumet 2006 har de släppt ytterligare fyra plattor.

Det har ryktats om ett sjätte album, som ska släppas under 2018, men något releasedatum finns ännu inte. I stället har bandet gått ut med ett stort antal turnédatum, med turnépremiär på Primavera Sound-festivalen i Barcelona i juni och nu läggs alltså Way out west till turnéstoppen.

Andra akter som är klara för årets Way out west inkluderar Kendrick Lamar, Arcade Fire, Lykke Li, Jorja Smith, Brockhampton, Mura Masa, J Hus, Noname och Grizzly Bear.

ARTIKELN HANDLAR OM