Felix Sandman och The Mamas till Mellofinal

Unibet, Betsson och Svenska spel är överrens om vinnarna för Melodifestivalens första deltävling

avFanny Westling

Publicerad:
Uppdaterad:

Vem vinner och vem försvinner?

Ikväll avgörs Melodifestivalens första deltävling och enligt spelbolagen går Felix Sandman, 21, och The Mamas till final.

Samtidigt får OVÖ, Suzi P och Sonja Aldén lämna tävlingen.

Årets glittrigaste tid är här. I kväll rullar den 60:e Melodifestivalen igång, och första stoppet är Linköping.

Oddsjämförelse-sajten Eurovisonworld visar att spelbolagen är överrens om att Felix Sandman, 21, och The Mamas direktkvalificerar sig för final.

– De blir ingen pyro, hiss upp i taket eller vatten som regnar ner, sa storfavoriten Felix Sandman om sitt nummer i torsdags.

Däremot är framträdandet av ”Boys with emotions” genomtänkt och påkostat, vilket kan vara en av anledningarna varför spelbolagen har honom som storfavorit. I snitt får man 1.15 gånger pengarna om man spelar på honom.

The Mamas ställer upp med den souliga ”Move”, och verkar klara sig bra utan John Lundvik. De verkar slå följe med Sandman till finalen den 7 mars, att spela på dem ger i snitt 1,7 gånger pengarna.

I en omröstning på aftonbladet.se tror Aftonbladets läsare i skrivande stund också att det blir Felix Sandman som kniper den ena finalplatsen. Men, till skillnad från oddsen, tror läsarna att det blir Robin Bengtsson som tar den andra finalplatsen.

De går till andra chansen

Det har gått tre år sedan Robin Bengtsson, 29, sjöng sig till Eurovision med ”I can’t go on”. I kväll står han själv på scen, utan rullband, med ”Take a chance on me”.

Aftonbladets musikrecensent Markus Larsson spår också att han går direkt till final tillsammans med Felix Sandman. Spelbolagen, däremot, tror på att Bengtsson får åka till Eskilstuna och andra chansen tillsammans med Malou Prytz, 17.

Hon ställde upp med ”I do me” förra året som direktkvalificerade sig till final där hon slutade på en sistaplats. I kväll är hon tillbaka med den lite mer dramatiska ”Ballerina”.

Vissa spelbolag har även The mamas högt upp på listan över vilka som är troliga att gå till andra chansen.

Debutanterna får lämna

Under fredagens genrep gjorde den ideella föreningen Melodifestivalsklubben en publikundersökning om vilka i arenan som var publikens favoriter. Det visade sig att spelbolagens gissningar stämde överrens med publikens favoriter – Felix Sandman och The mamas hamnade i topp, Malou Prytz på tredje plats och Robin Bengtson på en fjärde.

Kvällens deltävling har med sig två debutanter. Det är duon OVÖ som ställer upp med låten ”Inga problem” och Suzi P med låten ”Moves”.

Spelbolagen menar att deras melloresa kommer sluta i Linköping. Det verkar också den mer rutinerade Sonja Aldéns, 42, resa göra, som ställer upp med ”Sluta aldrig gå”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM