”Jag öppnar upp samtalet om svartsjuka”

ROCKBJÖRNEN

Nick Jonas vill göra eget avtryck – läs den exklusiva intervjun med Nöjesbladet

1 av 11

Utan Jonas Brothers ska Nick Jonas visa vem han är som soloartist.

Hitlåten ”Jealous” känns viktig, även om han vägrar kalla sig svartsjuk.

– Det är inte det bästa personlighetsdraget.

Den tunga dörren till champagnebaren slår igen. Okej. Jag är utelåst i ett trapphus med Nick Jonas. Ett par killar ur hans crew är med, men tystnaden hinner bli lite pinsam innan jag försöker döda den med småprat.

– Hur tajt är ditt schema egentligen? Alltså, har du hunnit uppleva Stockholm sedan ni landade?

– Nej, inte direkt …

Nick Jonas slänger en blick genom Södra teaterns fönster, fipplar med mobilen och börjar nynna på svenska Tove Los ”Habits (Stay high)”.

Saknar sina Jonas-bröder

Att popstjärnan spar på orden är kanske inte så konstigt. I dag har han tagit kanske hundra selfies med svenska bloggare, gett konsert och blivit nästan konstant filmad. Innan han lämnar Stockholm ska han spela igen, vara hallåa i TV4 och träffa fler fans. PR-turnén är späckad.

Förr betydde turné en resa ihop med bröderna Joe och Kevin, men sedan succétrion Jonas Brothers lades ner är han solo.

– Jag saknar dem, för jag sätter familjen främst och vi har alltid jobbat ihop, men vi har en jättebra relation. Med ”Jealous” och några andra saker känner jag att jag har fått en nyvunnen respekt för min musik, vilket känns bra. Jag tror att mitt mål är att uttrycka mig djärvt och göra ett avtryck i musiken.

”Min flickvän älskar låten”

Ett avtryck tycker Nick Jonas att han redan har fått till, med singeln ”Jealous”. Den handlar om svartsjukan som brusade upp inombords när en kille spanade in hans flickvän Olivia Culpo.

– I slutändan vände jag ett ganska negativt ögonblick till ett positivt, för låten har öppnat upp samtalet om svartsjuka och faktumet att det är väldigt mänskligt att känna så ibland.

Vad tycker din flickvän om låten?

– Hon älskar låten! Hon blev väldigt smickrad när hon hörde den första gången. Det här var en ovanlig stund av svartsjuka, men jag är inte en svartsjuk person. Svartsjuka är inte det bästa personlighetsdraget, säger Nick Jonas.

Vill jobba med Niki & The Dove

Om tio år hoppas Nick Jonas att han fortfarande underhåller en publik, som artist eller skådespelare.

Det finns en del svenskar som Nick Jonas skulle vilja jobba med. Han hyllar vännen Tove Lo, men senaste upptäckten är popduon Niki & The Dove.

– Jag upptäckte deras musik för tre veckor sen, bara, och jag gillar den verkligen. Jag skulle älska att jobba med dem. Men jag har inte frågat än.

Till sist då – hur undviker du total hybris när folk över hela världen beundrar dig?

– Det bästa sättet för mig är att omge mig med personer som har varit med sedan dag ett.

– Och jag har ganska bra perspektiv. Det finns många som skulle vilja vara i min position, som är mer begåvade än jag. Så min inställning är bara att jag ska jobba så hårt jag kan och vara tacksam.

Nick Jonas om …

… svenska Tove Lo:

”Jag har verkligen börjat gilla mycket av Tove Los musik. Det har många från USA gjort senaste året. Hon är min kompis och vi är skivbolagsvänner i USA.”

… sin lugna turnétyp:

”Jag brukar försöka få så mycket vila jag kan, för det finns så lite tid till att sova ordentligt. Men jag gillar också att gå ut, ta en drink och ha kul med vänner.”

… Stockholm:

”Jag älskar arkitekturen och staden har en härlig känsla. Vädret är lite deppigt i dag, men jag har varit här på sommaren, och då är det härligt. Jag hoppas jag kan komma tillbaka snart.”

… favoritlåten:

”Det finns så många bra, men 'Superstition' av Stevie Wonder är en jättebra låt.”

ARTIKELN HANDLAR OM