Sigrid Bergåkra: ”Som om åskan slog ner”

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Skickade hem alla – blev blixtförälskad

1 av 5

En uppgiven Sigrid Bergåkra sa hejdå till alla sina brevskrivare på gården.

Men sedan gjorde Pål entré och gnistorna flög på Söromåsen i Hälsingland.
– Det var som om åskan slog ner i elaggregatet utan att man dragit ur sladden, säger Sigrid till Nöjesbaldet.

Ut med det gamla och in med det nya. Sigrid Bergåkra, 43, valde i förra avsnittet av ”Bonde söker fru”, att skicka hem alla sina kvarvarande tre män. I onsdagens avsnitt gör Pål Mases, 48, entré. En man vars bekanta anmält honom redan i brevskrivarfasen, men som tackat nej på grund av att han inte ville vara med i tv-momentet. Sigrid kunde dock inte släppa tankarna på honom och plötsligt anländer han till gården med en stor bukett blommor.
– Det var jättespännande att ha honom på gården. När han hade blommorna med sig förstod jag ju att han var där för mig och att han nog tänker flörta lite med mig, säger Sigrid till Nöjesbladet.

”En supermanlig karl”

Sigrid och Pål ägnar sig därefter åt aktiviteter som att rida varsin häst, hålla om varandra på farstubron och äta en romantisk middag med rödvin. På morgonen plockar Pål blommor och kommer in till Sigrid med frukost på sängen.
– Ja, alltså det kan nog inte bli mer romantiskt. Jag tycker att det är jättehäftigt när en stor, stark, supermanlig karl går ut och plockar blommor på morgonkvisten. Det var ett förlegat men välbeprövat raggningtrick som borde användas oftare.

”Åskan slog ner”

Sigrid är villig att hålla med om att det var blixtkärlek som uppstod och att det slog gnistor mellan henne och Pål.

– Ja, det var som om åskan slog ner i elaggregatet utan att man dragit ur sladden.

Efter att Pål spelat dragspel för Sigrid får tittarna se gårdens första puss.
– Jag har nog varit den som som varit minst fysisk av alla bönderna. Även om jag blivit utmålad som den mest frispråkiga så har det varit väldigt mycket snack och liten verkstad. Men nu var det första gången jag pussades i tv.

När Pål säger att han är kär till Sigrid ser hon glad ut, men är försiktig i sitt svar.
– Kärlek är väl svårt. Det är väl därför jag är lite försiktig och säger att jag känner mig förtjust. Jag har ju liksom den här planen att jag ska hitta en livspartner och att det ska gå rätt till. Men det är svårt att hålla sig när allting känns så bra, säger hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM