True detective

Nyzeeländsk humorpärla, årets comeback och ett bitterljuvt avsked

Av: 

Karolina Fjellborg

TV

VECKANS STREAMINGTIPS ”The Breaker Upperers”, ”True detective” och ”Unbreakable Kimmy Schmidt”.

The Breaker Upperers


Den som vill fynda ny film på Netflix bör kolla in den här nyzeeländska humorpärlan, som gav mig samma sorts sköna vibbar som Ilana Glazers och Abbi Jacobsons "Broad city". Madeleine Sami och Jackie van Beek, som även har skrivit och regisserat, spelar två gränslösa väninnor som i yngre år blev bedragna av samme pojkvän, och nu driver agenturen The Breaker Upperers, där de använder oortodoxa och rätt brutala metoder för att hjälpa sina kunder med att göra slut med sina respektive. Som att klä ut sig till poliser och lura i en kvinna att hennes man har dött, eller stoppa kuddar under tröjorna och spela gravida älskarinnor. Väldigt kul, trots onödigt tillrättalagt slut.
Netflix. Premiär i dag


True detective


Bara två avsnitt kvar nu, av årets hittills enligt mig härligaste tittning – och kanske hela årets värdigaste comeback. Nic Pizzolattos "True detective" har i sin tredje säsong återvänt till att göra nästan allting rätt, och den senaste episoden – "Hunters in the dark" – var packad med avgörande information och tjusiga ledtrådar som har eldat på de många teorier som cirkulerar på nätet, och är perfekta att nörda ner sig i för den som själv kanske inte har varit tillräckligt uppmärksam på alla detaljer. Nu får man bara hoppas att manusförfattarna har varit smartare än fansen, och kan överraska på slutet.
HBO Nordic. Nya avsnitt på måndagar


Unbreakable Kimmy Schmidt


Nu har jag tagit bitterljuvt avsked av Tina Feys och Robert Carlocks smarta och roliga skapelse "Unbreakable Kimmy Schmidt", som har roat sedan 2015. De sex sista avsnitten, som släpptes nyligen, är en fin finalrunda, och allra bäst är nästan timslånga, fiffiga "Sliding van doors", där konceptet från den gamla Gwyneth Paltrow-filmen "Sliding doors" används fiffigt för att skildra var huvudkaraktärerna hade kunnat befinna sig i livet om de hade fattat andra beslut en gång i tiden. Nästa stopp för oss som anser att det mesta Tina Fey tar vid blir till guld är Amy Poehlers kommande Netflix-rulle "Wine country", där Fey spelar mot bland andra Maya Rudolph och Poehler själv.
Netflix


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa vårens nyheter hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot


Publisert:

LÄS VIDARE

”Killing Eve” är tillbaka – se första trailern för säsong två

ÄMNEN I ARTIKELN

True detective

HBO Nordic

Netflix

Tv-serier

Tina Fey