Centerpartiet i Uppsala kräver fortsatt avgiftsfria resor

Publicerad:
Jonas Peterson (C), gruppledare för Centerpartiet i Uppsala, kräver en förlängning.
Foto: Uppsala kommun
Jonas Peterson (C), gruppledare för Centerpartiet i Uppsala, kräver en förlängning.

NYHETER

Enligt Folkhälsomyndigheten är pandemin långt ifrån över, och rekommendationerna om att hålla avstånd gäller i allra högsta grad.

Om mindre än två veckor försvinner dock möjligheten till avgiftsfria enskilda resorna med färdtjänsten som Uppsala kommuns gatu- och samhällsmiljönämnd beslutade om tidigare i våras.

I samband med kommunfullmäktige den 16 april togs beslutet att slopa den extra avgiften för enskilda resor med färdtjänst, ett beslut som senare kom att förlängas av Uppsala kommun till och med den 16 augusti.

Men anledning av att smittspridningen ännu pågår, och Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att fortsatt hålla avstånd, kräver nu Centerpartiet i Uppsala att beslutet om att enskilda resor med färdtjänst fortsatt ska vara avgiftsfria.

– Pandemin är alltjämt ett faktum och den skördar tyvärr fortfarande liv. Folkhälsomyndigheten har varit tydlig med att faran inte är över. Många av dem som åker färdtjänst tillhör riskgrupper så vi tycker att de som vill ska ha möjlighet att åka själva utan extra avgift även under hösten, säger Jonas Petersson (C), gruppledare och 2:e vice ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

Väntar svar från gatu- och samhällsmiljönämnden

Enligt Jonas Petersson (C) finns det ännu inget planerat möte där frågan ska tas upp, men att frågan bör prioriteras.

– Jag tycker det vore olyckligt att återinföra avgiften i det här läget, det skickar helt fel signal till Uppsalaborna. Jag tycker detta är en så pass angelägen fråga att jag uppmanar gatu- och samhällsmiljönämndens ordförande Rickard Malmström (MP) att snarast kalla till ett extra sammanträde och förlänga avgiftsfriheten för enskilda resor, fortsätter Jonas Petersson.

Publicerad:

LÄS VIDARE