Fler terroranklagas efter terrordåden i Bryssel

1 av 2
NYHETER

Fler män misstänks för terrordåden i Bryssel.

En av dem är Faycal Cheffou som, enligt belgiska medier, är den eftersökte mannen i hatten. Han ska ha gripits efter en vittneskonfrontation med en taxichaufför, skriver Le Soir.

Belgiska åklagare namnger fler misstänkta för terrorattackerna mot tunnelbanan och flygplatsen i Bryssel.

Bland annat misstänks Faycal Cheffou för att ha ingått i en terrororganisation, ”Aboubakar A” anklagas för terroraktiviteter och ”Rabah N” misstänks för terroraktiviteter och för att ha ingått i en terroristgrupp.

En fjärde person, som vi inte har namnet på, kommer att hållas i förvar ytterligare 24 timmar.

Faycal Cheffou greps i torsdags efter en polisinsats i Bryssel, säger åklagaren i ett uttalande till AFP. Enligt belgiska medier kan han vara den man som identifierats som mannen i hatten, den enda mannen som flydde efter bombningarna på flygplatsen. Det är dock inga uppgifter som den federala åklagaren har bekräftat.

Betedde sig märkligt

Taxichauffören som körde de tre misstänkta terroristerna till flygplatsen ska enligt Le Soirs källor ha pekat ut mannen vid en vittneskonfrontation.

Enligt uppgifter till tidningen Het Nieuwsblad ska den 30-årige mannen ha betett sig märkligt efter gripandet, han ska bland annat ha vägrat lämna fingeravtryck eller dna.

Tidigare har Mohamed Abrini pekats ut som mannen i hatten, men enligt Le Soirs källor är det Faycal Cheffou som är den eftersökte mannen. Han ska, enligt bland annat videoklipp och medieuppgifter, ha varit en frilansjournalist och bodde bara 500 meter från från stationen Maelbeek där ett av attentaten skedde, enligt Daily Mail som hänvisar till tidningen De Morgen.

Det är mannen i hatten

Totalt har nio personer gripits sedan i torsdags då europeiska myndigheter gjort allt de kan för att jaga IS-militanta med kopplingar till Bryssel- och Parisattackerna. Belgisk polis fortsätter jakten på fler personer som misstänks varit inblandade i terrorattentaten. Men de får klara sig utan gripne Salah Abdeslam, som misstänks för inblandning i Parisdåden i november, eftersom han har valt att tiga i de senaste polisförhören.

ARTIKELN HANDLAR OM