Live

Aftonbladet Direkt

 • Fastnålat inlägg

  Problem med Swish

  25 juli 2022
  Amanda Hällsten

  Just nu kan Swedbank-kunder ha problem med Swish, skriver betaltjänsten på sin hemsida.

  "Just nu upplever vi störningar hos Swedbank och Sparbankerna som kan påverka Swishbetalningar från bankens kunder", skriver Swish.

  "Swedbank och Sparbankerna jobbar med att lösa problemet", skriver de också.

  Efter lunchtid var störningarna åtgärdade.

TRE NYHETER DU INTE FÅR MISSA
 • Noam Bertling
  14 min

  Macron godkänner regeringens avgång

  Frankrikes president Emmanuel Macron har nu godkänt premiärminister Gabriel Attals regerings avgångsansökan, skriver Le Monde.

  Enligt franska medier kommer regeringen förbli ansvarig för aktuella frågor fram till att en ny regering är på plats.

  Fransk politik har varit dödläge sedan valresultatet i den andra valomgången den 7 juli. Där fick inget av de tre blocken majoritet, och det finns fortfarande ingen överenskommelse om en koalitionsregering.

 • Noam Bertling
  19 min

  Nytt inbrottslarm – polisen utreder syra-inbrott

  Det har skett ett inbrottsförsök på Kungsholmen i Stockholm.

  – De har inte klarat att ta sig in och vi är där nu med flera patruller, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

  Enligt Aftonbladets uppgifter ska polisen ha larmats om ett misstänkt utsläpp. Polisen utreder nu om det kan röra sig om ett nytt ”syrainbrott”.

  – Det verkar inte vara det än, men vi undersöker och det kan ju ändras.

  Hittills är ingen gripen.

 • Love Isakson Svensén
  17.48

  Trippelkrock på E4 – vägen avstängd

  Tre bilar har krockat med varandra på E4 vid Åstorp, skriver Polisen på sin hemsida. Räddningstjänst är på plats, och vägen är avstängd i båda körriktningarna.

  Det är oklart om någon person har kommit till skada i samband med olyckan.

 • Amanda Hällsten
  17.45

  Minst fem döda i protester

  Dödstalen stiger efter protesterna vid ett universitet i Bangladesh, rapporterar al-Jazira.

  Ett hundratal uppges ha blivit skadade.

  Tumultet bröt ut mellan två motsättande protestgrupper vid Rangpurs Begum Rokeya Universitet tidigare i dag.

  Enligt vittnen gick tusentals studenter ut i ett protesttåg mot kvotering.  

  Grupperna började kasta tegelstenar mot varandra och I ett försök att kontrollera situationen sköt polisen flera skott med gummikulor.

  Mamun, en ledare för antikvotrörelsen, påstod att studenten dödades av polisens skottlossning.

 • TT
  17.11

  Övergångsregering på gång i Frankrike

  Frankrikes president Emmanuel Macron, till höger, and den avgående premiärministern Gabriel Attal vid en ceremoni på Frankrikes nationaldag den 14 juli.
  Frankrikes president Emmanuel Macron, till höger, and den avgående premiärministern Gabriel Attal vid en ceremoni på Frankrikes nationaldag den 14 juli. Foto: Louise Delmotte/AP/TT

  Frankrikes president Emmanuel Macron väntas acceptera regeringens avgång under tisdagen. Samtidigt ber han premiärministern att leda en övergångsregering till mitten av augusti, enligt uppgifter till AFP.

  Fortfarande finns ingen ny regering på plats i Frankrike. Efter valet den 7 juli gick vänsterkoalitionen vinnande ur matchen, men säkrade för få platser i parlamentet för att bilda en majoritetsregering.

  Nu vill Macron att den avgående premiärministern Gabriel Attal leder en tillfällig regering, rapporterar AFP.

  Macron höll ett första ministermöte på tisdagen sedan hans mittenkoalition förlorade valet i början av juli.

  Under mötet meddelande Macron att han kommer att godkänna regeringens avgång ”innan dagen är slut” – och bad samtidigt Attal stanna kvar som regeringschef ”några veckor.”

 • TT
  16.53

  Israels militär ska kalla in ultraortodoxa

  Ultraortodoxa judiska män i sammandrabbning med israelisk polis i protest mot att de ska kallas in till militären. Bild från 30 juni.
  Ultraortodoxa judiska män i sammandrabbning med israelisk polis i protest mot att de ska kallas in till militären. Bild från 30 juni. Foto: Mahmoud Illean/AP/TT

  Från och med söndag kommer Israels militär att skicka ut kallelser till ultraortodoxa judiska män, meddelar militären i ett uttalande.

  Detta efter en juridisk tvist, som slutade med att landets högsta domstol gav besked om att de ultraortodoxa, som tidigare varit undantagna mönstring, också ska genomgå den obligatoriska militärtjänstgöringen. Undantaget var diskriminerande, fastslog domstolen.

  Frågan har varit föremål för debatt, särskilt sedan kriget i Gaza bröt ut den 7 oktober 2023, inte minst eftersom premiärminister Benjamin Netanyahus regering förlitar sig på stöd från ultraortodoxa partier, som motsatt sig en ändring av undantagssystemet.

 • Trifeh Amini
  16.50

  Riskerar skickas på uppfostringsresa – får utreseförbud

  En tonåring i Gävleborg förbjuds från att resa ut från Sverige för att skydda honom från att skickas på uppfostringsresa.

  Förvaltningsrätten bedömer att det finns en påtaglig risk att pojken förs utomlands av sina föräldrar och att hans hälsa och utveckling kan skadas genom fysisk och psykisk misshandel under resan.

  Enligt domen i förvaltningsrätten i Falun är syftet med uppfostringsresor ofta att upprätthålla familjens heder eller att stärka den unges kulturella och religiösa tillhörighet.

 • Amanda Hällsten
  16.44

  Larm om översvämning – invånare evakueras

  En damm i Nashville i Illinois riskerar att översvämmas, rapporterar amerikanska medier.

  Nu uppmanas boende i området att lämna sina hem och evakuera.

  Räddningstjänsten arbetar på platsen för att stoppa översvämningen.

 • Trifeh Amini
  16.36

  USA och Israel tillät donationer som stoppade Gazastöd

  En granskning gjord av nyhetsbyrån AP och granskningssajten Shomrim visar att USA och Israel har tillåtit donationer till israeliska högerextrema grupper som har blockerat stöd till Gaza, skriver Dagens Nyheter.

  USA slår ifrån sig kritiken och menar att de har gjort allt de kan för att förnödenheter ska kunna nå Gaza, vars befolkning hotas av svält.

  Det rör sig om tre grupper som har stoppat humanitärt stöd från att nå folket i Gaza. De ska ha fått över 200 000 dollar, motsvarande ungefär två miljoner kronor

  En av grupperna har även anklagats för att plundra och förstöra leveranser av förnödenheter. Donationer har även fortsatt efter att USA införde sanktioner mot en av grupperna.

 • Trifeh Amini
  15.55

  Ukrainsk cyberattack mot ryska sajter

  Ukrainas militära underrättelsetjänst HUR ska ha hackat över hundra ryska webbsidor som stöttar Rysslands invasion i landet rapporterar Kyiv Independent med hänvisning till underrättelseorganets uttalande sociala medier.

  Med hjälp av ”frivilliga hackare” ska de ha släckt ned flera ryska hemsidor och istället ersatt de med en bild på ett blodigt grishuvud och texten ”Russia not found.”

  Cyberattacken var riktat mot företag som samarbetar med ryska myndigheter, stod det i ett inlägg på appen Telegram.

  Bland de utsatta företagen fanns byggföretag, IT-firmor och en bilhandlare. Attacken skedde i måndags. På tisdagseftermiddagen var flera av sajterna återställda. (TT)

 • Amanda Hällsten
  15.42

  Två till sjukhus – E18 avspärrad

  En bil har kolliderat på E18 i Norrtälje.

  Olyckan har inträffat i södergående riktning och vägen har spärrats av. Polisen skriver att förbipasserande trafik leds om.

  Två personer har förts till sjukhus och skadeläget är okänt.

 • Trifeh Amini
  15.12

  Motorcykel och bil i krock

  En mc-förare och en bil har krockat utanför Västerås skriver VLT.

  Skadeläget på de inblandade är okänt.

  Båda fordonen kommer eventuellt att behöva bärgas.

 • Benjamin Ekroth
  15.05

  Större träd har fallit i centrala Stockholm

  Två skadades när ett träd föll i centrala Stockholm.
  Två skadades när ett träd föll i centrala Stockholm. Foto: Stefan Jerrevång/Aftonbladet

  Ett större träd har fallit ner i Berzelii Park mitt i Stockholm, uppger räddningstjänsten.

  Enligt polisen är tre personer lindrigt skadade.

  – Vi kommer nog lämna över det till fastighetskontoret. Jag vet inte hur det ser ut, om det kanske är någon bil som är skadad.

  – Berzelii Park blir avspärrad så länge arbetet pågår, säger polisen.

  Trafikkontoret på Stockholms stad har ännu ingen information om det fallna trädet men menar att det finns rutiner för att kontroller av parkerna.

  – Vi har trädspecialister som jobbar med alla Stockholms stads träd och har koll på träden generellt, säger trafikkontorets kommunikatör Johan Munthe-kaas.

  Läs mer här.

 • Trifeh Amini
  14.52

  Sex hittade döda på hotell i Bangkok

  Sex personer har hittats döda på ett hotell i Bangkok, rapporterar Reuters.

  De döda upptäcktes av en anställd på lyxhotellet i centrala delarna av huvudstaden. Den anställda skulle kontrollera rummet då det var dags för gästerna att checka ut. Enligt polisens presstalesperson fanns det inga tecken på bråk i hotellrummet.

  Enligt lokala medier ska personerna ha dött av misstänkt förgiftning och inte skottlossning som det till en början rapporterades om.

  –Det finns inga tecken på en skottlossning, sa en lokal polis till Reuters.

 • Trifeh Amini
  14.49

  Sex döda i moskéattack i Oman

  Fyra personer har dött och minst 30 andra har skadats i en attack på en moské i Oman. Samtliga drabbade var pakistanska medborgare, rapporterar Al Jazeera.

  Attacken skedde under en stor religiös händelse för shiamuslimer.

  Tre gärningsmän dog under attacken.

  – Pakistan fördömer starkt den grymma terrorattacken. Vi är glada att regeringen i Oman har neutraliserat angriparna, sa utrikesministeriet i Pakistan efter attacken. 

Fråga oss

 

Ställ dina frågor till redaktionen här!

 • 14.16

  Vad kan man läsa om snuskrisen

  B Andersson69

  Här kan du göra det!

  Linnea Digerstedt
 • i går12.37

  Hur kommer det sig att det är viktigare att fokusera på Englands ilska, frustration och bitterhet än att glädjas med Spaniens EM guld, undrar jag stilla när jag” swipar” igenom era nyheter, tillsammans med alla andra negativa saker som kan ske eller har hänt?

  Finns det verkligen ingenting positivt som är värt att rapportera om utan det är det negativa träsket som säljer mest ”klick” o måste därför vara det som frontar era rubriker !!? Har ni ingen konsekvensetik i tanken bakom era ”sättningar i löpet” för ni kan ju göra den mest vackra dag dålig om man belyser det dåliga- som ni gör!!

  peter andersson

  Hoppsan sa Peter, du föregår inte riktigt med något bra exempel som positiv nu. Men självklart har vi skrivit både om Spaniens glädje och Englands sorg, det är inget konstigt alls.

  Men du ska få lite hjälp att hitta nyheterna om Spanien:

  Här kan du läsa själva vinnarartiklen om Spaniens EM-guld.

  Här kan du läsa Erik Nivas krönika om Spanien eller ”Det nya millenniets främsta fotbollsnation”.

  Här kan du läsa om Spaniens Nico Williams och hur han gjort det här för sina föräldrar.

  Här kan du titta på när Makoto Asahara listar EM:s bästa spelare där flera från Spanien finns med (och ingen från England).

  Linnea Digerstedt
 • i går12.27

  Varför sitter plastkorken numera fast på t ex mjölk- och juiceförpackningar? Ny lag sedan 1 juli i år.

  Irriterande ur serveringssynpunkt och gör det dessutom svårare att separera korken för återvinning. Ytterligare ett extra moment som gör det svårare för konsumenten att bidra till återvinningen!

  viv

  Det kanske låter lite märkligt men tanken är att de nya reglerna ska minska plastavfallet i Europa – bland annat på stränderna där korkar och kapsyler står för en stor del av skräpet.

  Tipsar om den här videon med ett knep om hur du hanterar den nya korken.

  Linnea Digerstedt
 • i går12.22

  Varför pratar ni bara om tråkiga ting i UK?? Labour här, Touris där...

  Ni glömmer ju skriva om Larry the Cat :) som ska få sin 6e PM att betjäna honom :)

  David

  Larry the Cat kämpar verkligen på! Undra vilken premiärminister som är hans favorit? Hursomhelst så kan du läsa om Larry här.

  Linnea Digerstedt
 • söndag20.20

  När spelar sverige England damfotboll matchen

  brittmariepe69

  Hej! Matchen spelas på tisdag, 16 juli, på Gamla Ullevi i Göteborg. Avspark klockan 19.00.

  Erica Fält

 

Tipsa oss

 

Vet du mer? Har du ett nyhetstips?

Om Tipsa!
På Aftonbladet söker vi ständigt efter nya vinklar. Och som läsare är du en viktig del av vårt nyhetsarbete. Med vår tjänst Tipsa! kan du lätt skicka in tips, bilder och video. I våra appar kan vi dessutom nå dig med lokala push-notiser och efterlysningar.
 
Vad händer med mitt tips?
Vi läser alla tips som skickas. Om vi bedömer ditt tips som intressant tar vi kontakt med dig via de kontaktvägar du lämnat. När du skickar din bild eller film till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering.
 
Hur skyddas mina uppgifter?
Aftonbladet garanterar alla tipsare källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. Alla tips skickas krypterade. Din identitet är skyddad hos oss men redaktionen kan komma att kontakta dig för ytterligare information kring ditt tips.

Vill du vara anonym också för redaktionen finns det flera andra vägar att kontakta oss: du kan ringa från ett dolt nummer eller maila oss från en tillfällig e-postadress, t ex hotmail eller gmail.
 
Får jag ersättning?
Aftonbladet betalar alltid för publicerade nyhetstips och nyhetsbilder/filmer som du äger eller har rätt att sälja. Vi betalar bara till den som är först med tipset eller till den som har ny information om en nyhet.

Beslut om ersättning ska utgå bestäms av tjänstgörande nyhetschef i samband med att tipset lämnas. Vi ersätter inte nyhetstips retroaktivt.

Storleken på ersättningen beror bland annat på dignitet eller hur unik nyheten är och vad den tillför rapporteringen.

När vi efterlyser bilder av mer allmän karaktär, t ex sommarbilder, som inte ingår i en nyhetsrapportering, utgår ingen ersättning.

När du skickar din bild till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering/publiceringar.
 
Jag blev lovad ersättning. När får jag pengarna?
Arvoden för publicerade nyhetstips, bilder eller filmer betalas ut som lön så snart som möjligt.
 
Våra appar
Tack vare platstjänsten geolokalisering kan du i våra appar få push-notiser med lokala nyheter om händelser just där du befinner dig.

När en större nyhetshändelse inträffat i din närhet skickas en push-notis till dig när du använder Tipsa!

Vi kan samtidigt efterlysa din hjälp i nyhetsrapporteringen. Med dina egna bilder och upplysningar – från där det händer, när det händer.

Aftonbladets appar hittar du i Appstore och Google Play.
 
Bra att tänka på

 • En nyhetshändelse kan vara dramatisk. Se till att du aldrig är i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för några risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.
 • En bra nyhetsbild eller film vill vi publicera direkt. Med appens hjälp når du vår nyhetsredaktion snabbast och din bild eller live-film kan publiceras på Aftonbladet inom några minuter.
 • Allmänna åsikter, teorier eller spekulationer är inte nyhetstips.