Skytten binds till fem skottdåd

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-10-23

MALMÖ. Serieskytten som härjar i Malmö binds till fem av de ouppklarade skottdåden.

Samma vapen har används vid alla tillfällen, erfar Sydsvenskan.

Bland offren finns 20-åriga Trez West Persson som sköts ihjäl i en bil.

Redan i somras misstänkte polisen att samma gärningsman låg bakom flera av skottlossningarna som skakat Malmö det senaste året.

Först efter veckans intensifiering av beskjutningar mot mörkhyade personer gick polisen ut med teorin om att det kan vara fråga om en och samma gärningsman som skjuter mot till synes slumpmässigt utvalda personer.

Offren har gemensamt att de alla har utländsk bakgrund. Det gäller alla utom Trez West Persson som mördades i oktober förra året när hon och en manlig vän satt i en bil utanför Rosengård i Malmö.

Samma vapen

Enligt uppgifter till Sydsvenskan har polisen nu kunnat säkra att samma vapen används vid fem tillfällen. Teknisk bevisning binder serieskytten till de här fallen, där mordet på Trez West Persson ska vara ett av fallen där samma vapen använts.

Det rör sig om ett grovkalibrigt vapen.

Uppgifterna har inte bekräftats av polisen.

15 fall

Sedan oktober förra året har 50 skottlossningar inträffat i Malmö. I 35 av fallen har polisen kunnat bevisa kopplingar till kriminella gäng. I de fallen vet polisen i många fall vilka grupperingar det är som ligger bakom dåden, men när ingen av de inblandade vill lämna några uppgifter förblir flera fall olösta.

Hittills finns 15 fall där polisen inte kan förklara varför offren blivit beskjutna. Till dem räknas de två kvinnor i Kroksbäck i torsdags som besköts genom ett köksfönster.

I går kväll larmade en 30-årig man polisen efter att han hört ett svischande ljud av skott när han cyklade hem vid 19-tiden genom Pildammsparken.

Polisen har ännu inte hittat några spår efter skottlossning på platsen men ska nu på förmiddagen göra om den tekniska undersökningen eftersom vädret på fredagskvällen försvårade sökandet.