Meghan Markles romantiska gest – insydd i brudklänningen

Överraskade prins Harry vid bröllopet

Uppdaterad 2018-09-26 | Publicerad 2018-09-23

När Meghan Markle skulle gifta sig med prins Harry sydde hon in ”någonting blått” i brudklänningen.

Nämligen en bit av klänningen hon hade på deras allra första dejt.

Bröllopet mellan Hollywoodstjärnan Meghan Markle och Storbritanniens prins Harry var ett av 2018 år största kändisögonblick.

Brudens klänning designades av modehuset Givenchy haute couture och var en till synes enkel sidenklänning med trekvartsärm, båtringning och markerad midja.

Prins Harry, 34, och Meghan Markle, 37, gifte sig 19 maj i år.

Men de prominenta gästerna hade ingen aning om vad som låg dolt i brudklänningens foder. För att få med sig ”någonting blått” till altaret lät Meghan Markle sy in en bit av klänningen hon bar på sin första dejt med prins Harry. Det avslöjas i en ny dokumentär i brittiska ITV, skriver Daily Mail.

– Min man visste inget, det var tänkt som en rolig överraskning. Han blev väldigt glad över att jag gjorde det inför vår dag tillsammans, säger Meghan Markle i dokumentären i ITV.

Den historiska klänningen ska ställas ut på Buckingham palace, där kuratorn för utställningen kommenterar tilltaget såhär:

– Åh, det är det mest romantiska jag någonsin hört.

Därför ”någonting blått”

Traditionen att ha någonting blått med sig på bröllopsdagen kommer faktiskt från Storbritannien. Vid 1900-talets början uppkom en ramsa som även fått spridning i övriga delar av världen som ska bringa brudparet tur. Enligt ramsan ska man ha med sig någonting gammalt, någonting nytt, någonting lånat och någonting blått.

Just den blå saken ska stå för trohet.

ANNONS