Staden vaktas av en superhjälte

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-05

Phoenix Jones bekämpar brottslingar

Invånarna i Lynnwood, USA, kan sova lugnt.

Superhjälten Phoenix Jones vakar över dem.

I sin svarta gummidräkt patrullerar han gatorna och kämpar mot orättvisor.

Sent i söndags kväll skulle en ung man i staden hämta sin bil på en parkeringsplats. När han närmade sig såg han hur en tjuv var full färd med att stjäla den.

Han tog upp telefonen för att ringa polisen, men hjälpen var redan framme.

– Det kom en man rusande, klädd i en åtsittande gummidräkt i svart och guld. Han jagade bort tjuven, berättar bilägaren för den lokala tv-stationen KIRO 7.

Maskerad hjälte

Han visste inte att staden Lynnwood är Phoenix Jones område.

Varje kväll kliver en anonym man in i en serietidningsbutik, öppnar en hemlig lönndörr, svidar om och kommer ut igen som superhjälte. Klädd i mask, skottsäker väst och med en strömförande batong patrullerar han gatorna och letar efter orättvisor.

– De kriminella flyr när de ser min dräkt, förklarar han för tv-kanalen NBC.

Tillsammans med åtta likasinnade har han bildat ”Rain City Superhero Crime Fighting Movement”. De andra medlemmarna är Gemini, Thorn, Buster, Catastrophe, Thunder 88, Doe, No Name och Penelope.

Ingen tuff bil

Någon Bat-mobile har Phoenix tyvärr inte. Däremot körs han ibland runt i en liten Kia (av en kvinnlig medhjälpare som aldrig kliver ur bilen), enligt Daily Mail.

Han berättar att han började sitt korståg mot ondskan förra våren. Sedan dess har han blivit knivhuggen och hotad med pistol, men hittills har han klarat sig från allvarliga skador.

Polisen säger att de inte har något emot hjälp, men att de föredrar om folk ringer larmnumret istället för att riskera sina liv.

Phoenix Jones instämmer.

– Alla i min grupp har militär bakgrund eller har utövat kampsport. Vi känner till riskerna.