Stora slukhål tar över staden

Publicerad 2013-04-09

Bilderna från den ryska staden Samara är chockerande.

Stora slukhål i marken har skapat stor förödelse.

Hålen ska ha tagit ett liv hittills, uppger Daily Mail.

Dussintals hål har dykt upp i marken i Rysslands sjätte stad Samarra de senaste veckorna och invånarna i staden lever i skräck efter att marken börjat försvinna under deras fötter. Slukhålen sväljer såväl bilar som bussar och vissa hål är tillräckligt stora för att svälja hela lastbilar. En person ska ha dött i en bilolycka orsakad av hålen.

Hålen i marken har dykt upp på parkeringsplatser, i korsningar och på större och mindre trafikleder. Medborgarna i staden har nu tröttnat och skrivit på en namnlista för att få myndigheterna att göra något åt problemet.

Orsakas av is som smälter

Enligt Daily Mail tros slukhålen ha orsakats av sättningar i marken. Troligen beror det på att is har smält och runnit ner i marken, varpå ett överskott av vatten gett upphov till förfallet under vägarna. Stora mängder regn och dåliga dräneringssystem kan leda till att vägarna kollapsar.

Även staden Berezniki i Ryssland har upplevt problem med slukhål de senaste åren. Florida är ett annat område där slukhål är vanligt, där 37-åriga Jeff Bush avled när ett slukhål öppnade sig under hans sovrum i februari.

ANNONS