Annelies toaletthumor – en världssuccé

Publicerad 2015-10-01

De senaste dagarna har det här klippet spridits på flera stora forum och i sociala medier.

Miljontals visningar senare avslöjas det att svenska Annelie Larsson ligger bakom Chewbacca-succén.

– För två år sedan när jag i höstens tristess, efter att ha uträttat mina behov, hörde detta läte från toalettpappershållaren brast jag ut i ett asgarv.

Så säger Annelie Larsson från Stockholm till Aftonbladet om det åtta sekunder långa klippet som spridits över hela världen på ett par dagar.

”Hälsar bara på i september”

Pappershållaren på toaletten lät nämligen exakt som ”Star Wars”-karaktären Chewbacca. Men sedan tystnade den utan att någon förstod varför. Förra året i september hördes dock ljudet igen – och även detta år har gnisslet kommit tillbaka framåt hösten. Då valde Annelie och kollegan Georgia att lägga upp klippet från förra året.

– Uppenbarligen hälsar han bara på i september, säger Annelie.

Spridits över världen

På hennes Facebooksida har klippet delats 1 700 gånger, men andra som lagt upp hennes klipp har fått miljontals visningar. Det har gjort succé på nätforumet Reddit och uppmärksammats av bland andra Huffington Post.

– Det känns lite absurt att det fått sån spridning men det är så roligt att människor världen över uppskattar vår humor. Att vår lilla toalettpappershållare på jobbet i Kista förmodligen är den mest kända i världen, säger Annelie och fortsätter:

– Vi skrattar varje dag åt var han dyker upp och åt folks kommentarer.

Följ ämnen i artikeln