Ny blodig attack i östra Ghouta

TT-AFP

Publicerad 2018-03-17

Människor flyr från östra Ghouta i veckan.

30 civila har dödats i flyganfall i östra Ghouta i Syrien, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). SOHR uppger att man inte vet dem som ligger bakom attacken, som riktades mot staden Zamalka.

Under fredagen dödades nära 100 människor i flyganfall mot Ghouta, som SOHR uppger att Ryssland och den syriska regimen låg bakom. Den stad som utsattes för de mest intensiva bombningarna på fredagen var Kafr Batna – där minst 70 civila dödades, enligt SOHR.

Offensiven inleddes för en månad sedan mot det rebellkontrollerade området nära huvudstaden Damaskus. Armén har uppmanat invånarna att lämna enklaven och tiotusentals människor uppges ha flytt i veckan.

Regimstyrkorna har tagit kontrollen över enskilda byar och splittrat rebellfästet i tre delar. De tre grupperna har sagt att de är villiga att förhandla. En av grupperna förhandlar redan med Ryssland, enligt FN:s sändebud i Syrien, vilket bidragit till att regionens största stad Douma har fått uppleva sex dagar av lugn.