Ung man skjuten i Stockholm – en anhållen

TT

Publicerad 2023-03-07

Polis med spårhund söker av området efter det att en man hittats skottskadad i stadsdelen Marieberg på Kungsholmen i Stockholm.

En man i 20-årsåldern hittades på måndagskvällen skjuten i Marieberg på Kungsholmen i Stockholm. En person har anhållits misstänkt för mordförsök.

Larmet kom klockan 22.20 på måndagen när en person ringde till polisen och uppgav att en person skjutits. Flera patruller och ambulans skickades till platsen där en skadad man anträffades.

– Han är svårt skadad, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

En knapp timme senare kunde en man gripas, inte långt från där den skjutne mannen hittades, sedan polisen spårat med hund. Även den gripne är i 20-årsåldern. Han anhölls under tisdagsförmiddagen misstänkt för mordförsök.

Skottlossningen inträffade mitt i ett bostadsområde i stadsdelen Marieberg. Enligt Daniel Wikdahl finns det personer som bevittnat delar av händelseförloppet.

– Jag kan inte gå in på vad man har sett, men det finns vittnen, säger han.

Knappt tre timmar efter skottlossningen på Kungsholmen sköts en man ihjäl i Flemingsberg, söder om Stockholm. Polisen ser i nuläget inget samband mellan de två händelserna.