Håll koll – från hängmattan

Uppdaterad 2011-07-04 | Publicerad 2011-06-25

Aftonbladet ger dig alla snackisar från Almedalen – följ turerna i mobilen, på specialsajten och på tv

SENASTE NYTT – HELA TIDEN  Luta dig tillbaka, och ta del av politikerveckan från solstolen, hängmattan eller altanen. Aftonbladet satsar stenhårt på Almedalen och som läsare kan du följa i stort sett allt – oavsett om du är hemma, på plats på Gotland, eller på semester.

Aftonbladet toksatsar inför politikerveckan i Almedalen.

Både på plats och från hängmattan kan du följa allt som händer via mobilen, på vår Almedals-sajt och via webb-tv.

– Målet är att vara den mest engagerande och spännande mötesplatsen i Almedalen. Med tanke på det team vi har på plats är jag trygg i att vi kommer att lyckas, säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.

Den 3 juli inleds cresendot på det politiska året i Sverige – Almedalsveckan i Visby. Horder av topp-politiker, PR-folk och journalister vallfärdar till Gotland för att under en vecka mingla, debattera och diskutera politik. Och som läsare kan du följa i stort sett allt – även om du befinner dig hemma eller på semester.

Nytt för i år: Appen

Aftonbladet gör i år den största satsningen någonsin på politikerveckan och skickar inte mindre än 25 medarbetare för att bevaka aktiviteterna och se till så att läsarna får de färskaste och bästa nyheterna – på webben, i mobilen och i papperstidningen.

En nyhet i år är Aftonbladets särskilda mobil-app för Almedalen.

–Appen är den absolut bästa guiden till vad som händer, sägs och skvallras om i Almedalen. Det läckra är att du inte behöver vara på plats, du kan ligga på vilken brygga som helst och ändå se talen och följa med i vad som händer, säger Markus Gustafsson, Aftonbladets redaktionschef.

Tidning – på köpet

Varje morgon flyger vi dessutom en specialedition av Aftonbladet till Gotland. Med den får du flera extra sidor varje dag om Almedalen och vanliga tidningen på köpet.

Det som händer i Aftonbladets samtliga publiceringskanaler samlas praktiskt nog på vår specialbyggda Almedalssajt.

Tidningen arrangerar också en stor mängd debatter, som också live-sänds.

Tyngsta politikerna i tältet

– Almedalen är spännande för oss eftersom alla opinionsbildare under en tid befinner sig på samma plats, säger Jan Helin.

Två gånger varje dag, vid lunch och på eftermiddagen, samlar Aftonbladets debattchef Karin Magnusson de tyngsta politikerna och tyckarna i tidningens tält, dit även besökarna är välkomna för att slå sig ner, snacka och dricka kaffe.

– I Almedalen pratas politik på ett anspråkslöst sätt. Ibland hör man att vanligt folk inte bryr sig, men det motbevisas varje dag. Våra läsare är väldigt intresserade av politik, säger Karin Magnusson.

Men Almedalen är inte bara politik och debatter, det är fest också. Tillsammans med Dagens Media arrangerar Aftonbladet den största festen under veckan. Läsarna kommer att kunna följa det som händer i tidningen dagen efter, men även live, via webb-tv.

Dj-battle

– Det blir bland annat ett politiskt dj-battle. Partisekreterarna Sofia Arkelsten (M) och Carin Jämtin (S) är några av de som ska spela skivor, säger Camilla Nordsvärd, projektledare på Aftonbladet Marknad.

Mitt i smeten slår tidningen upp sitt egna, rekordstora tält.

– Aftonbladets tält ska vara den mest spännande mötesplatsen i Almedalen och med en rad nya grepp hoppas vi ge våra läsare och tittare den bästa bevakningen i alla kanaler, säger Jan Helin.