Tio döda i kollision med tåg

Publicerad 2015-01-14

Tio personer dog när en fångtransport i Texas välte ned på ett järnvägsspår och träffades av ett passerande godståg, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Ytterligare fem personer har förts till sjukhus med allvarliga skador.

Fångtransporten, med 15 passagerare ombord, halkade ned för en viadukt och kraschade mot ett järnvägsspår i staden Odessa vid 07.30-tiden på onsdagsmorgonen, lokal tid. Därefter kraschade bussen in i ett godståg.

Enligt polischefen Mark Donaldson har minst tio personer dött i kollisionen.

Var på väg till ett annat fängelse

Passagerarna reste från fängelset i Abilene och var på väg till ett annat fängelse i El Paso. Enligt Mark Donaldsson var vägarna mycket hala när bussen reste från Abilene på onsdagsmorgonen.

En talesperson för sjukhuset i Odessa uppger att fem personer behandlas på sjukhuset för "allvarliga eller livshotande skador", men kunde inte ge några ytterligare uppgifter om deras skador.

"Det värsta jag sett"

Enligt AP färdades tolv intagna och tre kriminalvårdsanställda på bussen. Två av de döda är anställda vid kriminalvården. De resterande åtta är fångar.

– Det är det värsta du kan tänka dig. Det här är det värsta jag sett under mina 32 år, säger Kavin Tinney, chef för räddningstjänsten i Odessa till den lokala tidningen OA online.

Ombord på godståget fanns två personer, som klarade sig utan skador, enligt AP.