Lyxbil värd miljoner brann upp

Publicerad 2015-10-03

Det blev en jobbig eftermiddag för en bilägare i Borlänge. På väg till hundklubben började hans Lamborghini Aventador att brinna. Lyxbilen blev totalförstörd.

Larmet om bilbrand kom in vid 15-tiden på lördagen, skriver DT. Det visade sig vara en Lamborghini Aventador, värd omkring tre miljoner kronor, som hade börjat brinna vid Brukshundsklubben i Bomsarvet i Borlänge.

– När vi kom så brann det för fullt. Han (bilägaren) berättade att han bara hade kommit och åkt där och då hade något hänt med bilen. Den började brinna och han tog sig ut. Han var nog ganska chockad, säger ett vittne till Aftonbladet.

Troligtvis ett tekniskt fel

Dyrgripen blev totalförstörd och fick bärgas från platsen. Exakt vad som orsakade branden är oklart men räddningstjänstens teori är den började i motorutrymmet.

– Bilen fattade eld i motorutrymmet under färd, säger Johan Wedlund, räddningsledare hos räddningstjänsten, till DT.

Enligt Aftonbladets vittne small det till i bilen innan den fattade eld.

– Bilägaren berättade att det hördes en smäll och sedan såg han i bakrutan att det brann. Han körde in vid sidan och tog sig ut och då brann det för fullt.

Specialtillverkad bil

En Lamborghini Aventador är förstås ingen bil man vanligtvis ser på gatorna. Men den brända bilen var heller ingen vilken Aventador som helst. Vrålåket var specialtillverkad av Lamborghinis specialistteam Squadra Corse. Den hade bland annat en specialtillverkad vinge, en specialbeställd matt färg, racinginspirerade luftintag och andra unika detaljer. Det gör att den kan ha kostat ännu mer än tre miljoner kronor.

Det var med andra ord ingen rolig eftermiddag för ägaren till den italienska sportbilen.

Aftonbladet har sökt bilägaren men har inte lyckats nå honom.

Följ ämnen i artikeln