Hög bonus på nöjeskontot

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-17

Vinnaren investerar i framtiden.

Två veckor innan jul fick Ewa Nielsen från Bollebygd en stor överraskning. Hennes ”nöjeskonto” på svenskaspel.se utökades med nästan 27 000 kronor.

– Trodde aldrig att det skulle hända, men jag har investerat vinsten väl, berättar hon.

Ewa Nielsen spelar Bingo ett par gånger i veckan och har ett ”nöjeskonto” på svenskaspel.se. Efter en jackpott på Stjärnan den 7 december 2007 trillade det in 26 803 kronor extra.

– Klart att det hela blev lite roligare, säger Ewa och skrattar.

Trots att det har gått ett par månader är det mesta av vinsten kvar.

– När jag vinner brukar jag köpa obligationer. Där finns ju pengarna kvar.

– Jag tänker helt enkelt på framtiden, skrattar Ewa.

Bingo sedan länge

När Ewa var liten följde hon med föräldrarna när idrottsföreningar ordnade Bingo. Då var det varuvinster, till exempel elvispar och kotletter som gällde.

– Det var lika roligt att spela, även om det inte handlade om pengar. Jag är väl född spelare. Det är nog hela familjen, säger Ewa och skrattar.

Hon har själv spelat sedan hon var tonåring. När utelivet lockade mer lade hon Bingospelet på hyllan, men återupptog det när nöjeslivet var utforskat. Nu spelar hon ett par gånger i veckan.

"Roligt och avkopplande"

Ewa har även återupptagit besöken på bingohallarna.

– Spelet är roligt och det är avkopplande samtidigt som det är spännande. En perfekt plats då man vuxit ifrån kroglivet, berättar Ewa.

Hon försöker komma i väg någon gång i veckan.

– Inga av mina vänner är särskilt intresserade så jag beger mig i väg själv. Bingohallen är social och där är många man känner igen.

Stort bouleintresse

Ewas andra stora intresse är Boule.

– Jag har spelat i 15 år och nu är jag ordförande i bouleföreningen i Bollebygd.

I Sverige är Boule en populär sport och ungefär 2 500 personer deltar i SM-tävlingarna. Ewa har varit med ett par gånger.

– Tävlingarna är öppna för alla och det är bland annat åldersindelat, berättar hon.

Ewa spelar för nöjes skull och tycker att det är roligt när ett gäng från föreningen åker i väg på SM eller andra tävlingar. Hennes man och son spelar också en del.

– Senast gick det väl inte överdrivet bra men man får måtta efter hur mycket man hinner träna. Emellanåt går det skapligt i alla fall, skrattar hon.

Ewa vill hålla på med Boule så länge hon orkar.

– Det gäller att orka hålla i gång en hel dag. Får jag vara frisk ska det nog gå bra.

ANNONS