Mycket badrum på liten yta

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-30

Luftig känsla med vitt kakel

Helkaklat Med ett helkaklat badrum, inklusive badkar och avställningsytor, blir badrummet mycket mera lättstädat. Kaklet reflekterar dessutom ljuset på ett fint sätt.

Med tre små barn behövs ett rymligt badrum med många funktioner.

Anna och Klas slog ut en vägg och fick sitt drömbadrum.

Ångor Har man inte plats för badkar kan ångduschen vara ett alternativ.

När bostadsföreningen skulle göra ett stambyte år 2005 såg Klas och Anna sin chans. Nu skulle de skapa ett badrum där de kunde bada, basta och tvätta samtidigt. Frågan var bara: Hur skulle allt få plats?

– Vi hade en garderob bredvid badrummet som fungerade som ”skräprum”. Vi slog ut en vägg och fick genast mer yta, säger Klas.

Det gamla badrummet var långsmalt med ett standardbadkar, pyttelitet handfat och en bidé som aldrig användes. Tvättmaskin fanns inte i lägenheten. Med två vuxna, dottern Sofia och ytterligare ett barn på väg, behövdes en rejäl uppfräschning.

– Det var lägenhetens fulaste rum, berättar Klas.

Slipper smuts

Nu är det ljust, fräscht och rymligt. Här finns två tvättställ, toalett, badkar, ångdusch, tvättmaskin och torktumlare.

– Vi insåg att vi inte fick plats med en bastu, men ångduschen är en bra kompromiss. Den är väldigt skön efter en löprunda på vintern, säger Klas.

Anna gillar det inkaklade badkaret.

– Det är väldigt smart. Man slipper se all smuts som samlas undertill, och så ramlar det inte ner saker bakom badkaret.

Känns luftigt

När man kommer in i badrummet slås man av hur luftigt det känns, trots att golvytan är liten. Det beror på valet av material.

– Vi bestämde oss för vitt kakel, grått klinker och en bänkskiva i carrara-marmor. När solen skiner här inne glittrar det så fint på väggarna, säger Anna.

Följ ämnen i artikeln