Poliskälla: Avgörande fyndet – kläder

Uppdaterad 2015-06-16 | Publicerad 2015-06-15

KINNEKULLE. Fyndet som ledde till Lisa Holm, 17, var ett eller flera klädesplagg.

Det uppger nu en källa inom polisen för Aftonbladet.

– Vi får inte berätta något om våra fynd, säger Kenneth Söderlund, presstalesman hos Missing People

Fyndet som Missing People gjorde på fredagskvällen ledde fram till det tragiska slutet på den stora sökinsatsen efter Lisa Holm, 17.

Men vad det var de hittade har varken Missing People eller polisen velat berätta.

Nu uppger en initierad källa inom polisen för Aftonbladet att det rörde sig om ett eller flera klädesplagg.

– Man kunde se att fyndet var kopplat till flickan, säger Kenneth Söderlund från Missing People.

Han vill däremot inte uttala sig om att det var just kläder som hittades.

Agerade konstigt

Samtidigt som polisen var på väg för att undersöka fyndet såg Missing People-patrullen som gjort fyndet något annat märkligt.

– När polispatrullen är på väg till fyndet ser man i vår patrull att tre personer beter sig på ett märkligt sätt, säger Kenneth Söderlund.

Då fattade polisen ett snabbt beslut.

– Som jag fått det förklarat så omdirigerade polisen sin patrull. I stället för att åka till fyndplatsen så åkte man till de här personerna, säger Kenneth Söderlund.

Missing Peoples observationer ledde till att de nu anhållna personerna – en kvinna och två män – hämtades in till förhör. De båda männen är nu skäligen misstänkta för mord och kvinnan för skyddande av brottsling.

Enligt uppgift till Aftonbladet har personerna jobbat i ladugården mittemot kaféet där Lisa arbetade, men de ska även ha utfört arbete på den fastighet som kaféer ligger i. Det var i ladugården som Lisas handske hittades och det är där polisens tekniker arbetade under hela dagen

”Mår inte bra”

De tre personerna omhändertogs i närheten av en villa omkring 300 meter från kaféet där Lisa Holm jobbade. Efter det avbryter Missing People sökandet efter Lisa Holm. Senare på kvällen hittas hon död.

Det avgörande fyndet var det sista i en lång rad upptäckter under veckan. På måndagen hittades en handske i den lada som ligger mittemot kaféet där Lisa Holm jobbade. På tisdagen och onsdagen hittades ett Iphoneskal och delar av en mobiltelefon som kunde kopplas till Lisa. Även på torsdagen gjordes fynd som gick att knyta till den försvunna flickan.

Men fyndet, som Aftonbladets källa uppger vara kläder, ska ha varit det avgörande.

– Vi fick klart för oss att det var en avgörande pusselbit när polisen sa det på presskonferensen på fredagen, säger Kenneth Söderlund.

Missing Peoples presstalesman uppger att sökinsatsen tagit hårt på dem som deltagit.

– Det som överskuggar precis allt är utgången ur den här fruktansvärda händelsen. Hela gänget som var däruppe är fullständigt utsjasade. Vi mår inte bra, ärligt talat, säger Kenneth Söderlund.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln