Ertappades med våg och knark i affären

Publicerad 2020-06-07

Fängelse väntar nu för 59-åringen.

Vid flera tillfällen har polisen tagit mannen när han haft knark, stora summor kontanter och en våg på sig.

Malmö tingsrätt dömer honom därför på flera punkter.

Nu väntar fängelse för 59-åringen.

Den 59-årige mannen har tre gånger om under perioden 2018–2020 anträffats av polis i Malmö när han haft stora mängder amfetamin med sig. Själv hävdar han att det varit för eget bruk men det är inte en version som Malmö tingsrätt köper.

I september 2018 ertappades han med 33,85 gram amfetamin plus en våg, tesked och redlinepåsar.

Över 30 000 kronor

Lite mer än ett år senare stoppades han av polis när han var på väg in i affären för att handla. Det visade sig då att han hade 89,43 gram amfetamin men även en våg, redlinepåsar och 8 650 kronor i kontanter.

Några månader senare ertappades han än en gång av polis. Den gången med 99,11 gram amfetamin och 31 400 kronor i kontanter.

Mannen har erkänt att han själv brukar narkotika men har förklarat innehavet av redlinepåsar med att han använder dem till sin frimärkessamling medan han hävdar att han vunnit pengarna när han spelat.

Bar på kniv

Den stora mängden narkotika och kontanter mannen haft på sig, tillsammans med hans icke-trovärdiga berättelser, gör att Malmö tingsrätt anser det bevisat att han i de två senare fallen inte haft amfetaminet för eget bruk.

Tingsrätten har därför dömt honom till 14 månaders fängelse för tre narkotikabrott. Utöver det döms han även för brott mot knivlagen, då han vid ett tillfälle burit kniv.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln