Tonårsparet dog i attacken

Publicerad 2017-05-25

Tonårsparet dödades i självmordsattacken i Manchester. Chloe Rutherford, 17, och Liam Curry, 19, beskrivs som perfekt för varandra. Nu får de vara tillsammans för alltid.

”De var fina inifrån och ut, mot varandra och våra familjer och de var oskiljaktiga”, skriver familjen i ett uttalande som The Guardian tagit del av.

Det förälskade tonårsparet Chloe och Liam dödades i attacken.

I måndags höll världsartisten Ariana Grande en konsert på Manchester arena. Tusentals person var på plats för att se sångerskan. Bland åskådarna fanns det förälskade tonårsparet Chloe Rutherford och Liam Curry, 17 och 19 år gamla.

När framträdandet var slut började kärleksparet och resten av publiken lämna den stora arenan – men en man närmade sig i stället platsen. Nu vet vi att mannen hette Salman Abedi, han var 22 år gammal och hade med sig en resväska med en hemmagjord bomb som innehöll skruvar och muttrar. Väskan placerade han i foajén där människor strömmade förbi – sedan detonerade bomben.

De dödades i attacken

Chloe och Liam blev offer för explosionen. Totalt dödades 22 människor och ett sextiotal skadades. Tonårsparets föräldrar har gjort ett gemensamt uttalande som hyllar de ungas kärlek, vilket The Guardian tagit del av.

De beskrivs som ”perfekta för varandra och de var menade att vara tillsammans”. ”De ville vara tillsammans för alltid och nu är de det”, skriver familjen. ”Natten vår dotter Chloe dog och vår son Liam dog var deras vingar redo, men våra hjärtan var inte ... De var fina inifrån och ut, mot varandra och våra familjer och de var oskiljaktiga.”

”Chloe beskrev alltid sig själv som vimsig, och Liam avgudade henne och skulle göra vad som helst för henne, till och med hantera hennes krav på choklad. De levde för att besöka nya platser och upptäcka olika städer tillsammans”, skriver familjerna.

22 döda

Bland de döda finns flera barn. Den yngsta är åttaåriga Saffie Rose Roussos, enligt källor till BBC.

Utredningen pågår för fullt och polisen tror att självmordsbombaren Salman Abedi var del av nätverk. Bomben beskrivs som avancerad.

På torsdagsmorgonen bekräftades att ytterligare två personer gripits. Sammanlagt är åtta personer gripna i nuläget.