Mediet: Andar har gjort mig riktigt rädd

Publicerad 2013-11-01

Mediet Terry Evans.

Andar finns överallt - och aktiviteten ökar vid allhelgonahelgen.

I alla fall enligt mediet Terry Evans, som säger sig ha mött tusentals.

– Vid flera tillfällen har jag mött andar eller fenomen som gjort mig riktigt rädd, säger han.

Terry Evans, 64, jobbar professionellt som medium och säger sig ha haft kontakt med den andliga världen sedan han var 22 år.

Inför allhelgonahelgen chattade han med Aftonbladets läsare. Som mest var över 18 000 personer inne i chatten samtidigt.

– När jag arbetar som medium är det inte jag som bestämmer vem som kommer igenom. Jag tillåter mig bara att användas som en neutral kanal. Många tror att jag bara kan lyfta på telefonluren och kalla på vem som helst från andra sidan, men det är andevärlden som bestämmer vem som kommer, inte mediet, säger han.

Fastnar mellan två världar

Terry Evans är av uppfattningen att människor föds till att vara medium. Själv fick han träna hårt under ledning av lärare för att lära sig förstå det anden förmedlar, säger han.

Alla människor blir däremot förr eller senare andar, enligt honom.

– Men ibland kan de fastna mellan två världar.

På frågan om aktiviteten ökar kring allhelgonahelgen svarar han:

– Aktiviteten ökar på ett sätt eftersom människor minns dem de älskat och besöker deras gravar. Det är ju en tid att hedra dem som gått bort före oss. De som finns i andevärlden kommer att känna kärleken som sänds till dem.

Tycker det är etiskt och moraliskt försvarbart

Har du någonsin blivit skrämd eller rädd för en ande? frågade signaturen J i chatten.

– Vid flera tillfällen har jag mött andar eller fenomen som gjort mig riktigt rädd, säger Evans.

Eftersom du har kontakt med andra sidan, kan du konkret förklara vad som sker efter döden, det vill säga när man "går till andra sidan"? undrade signaturen Jonas.

– Den dag jag går bort kommer min själ lämna min kropp. När jag då passerat genom en tunnel av ljus kommer människor som jag älskat att finnas där på andra sidan och välkomna mig med öppna armar. När min mamma gick bort följde jag hennes själ till andevärlden och där fanns hennes vänner och släktingar och väntade. Det var en av de mest kärleksfulla upplevelser jag någonsin haft, svarade Evans.

På frågan om han tycker att det är etiskt försvarbart att tjäna pengar på sin verksamhet svarade han:

– Jag tar inte betalt för min gåva utan för min tid, så därför tycker jag att det är moraliskt och etiskt försvarbart.

Varnar för "anden i glaset"

Och vad han tycker om de som anser att han är en bluff svarade han:

– Det är en anklagelse som jag levt med i många år. Det är deras val hur de vill tro eller vad de anser om mig. Det finns egentligen inget jag kan säga till dem för att få dem att ändra uppfattning.

Han avslutade med att ge ett varningens finger till dem som vill träffa andar genom leken "anden i glaset".

– Jag anser att den leken kan vara väldigt farlig för det är svårt att avgöra varifrån informationen egentligen kommer. När jag var barn gjorde jag det ibland och det hade en negativ inverkan på alla som var med i leken.

ANNONS