Nu har de lämnat in äktenskapsförordet

Publicerad 2013-06-19

Den 8 juni gifte sig prinsessan Madeleine med Chris O'Neill. Nu har deras äktenskapsförord lämnats in till Skatteverket.

Knappt har bröllopsyran lagt sig efter den historiska vigseln i Slottskyrkan.

Nu har de äkta makarna prinsessan Madeleine och Chris har lämnat in sitt äktenskapsförord.

I det framgår det att Madeleine behåller alla sina pengar vid en eventuell skilsmässa, skriver Expressen.

Bröllopsfirandet inleddes med en privat middag i Vinterträdgården på Grand Hôtel och avslutades med en storslagen bröllopsfest ute på Drottningholm.

Just nu befinner sig de nygifta makarna på sin bröllopsresa på en lyxresort på Seychellerna.

Och i fredags kom prinsessan Madeleine och Chris O'Neills äktenskapsförord som reglerar vem som har rätt till vad vid en eventuell skilsmässa, skriver Expressen.

Behåller egendomar

Enligt Expressen som tagit del av den engelskspråkiga skrivelsen har makarna beslutat sig för att deras enskilda egendom ska fortsätta vara det även i fortsättningen.

Saker som testamenterats, gåvor och andra inkomster till exempel vid försäljning av egendomar kommer i fortsättningen att tillhöra prinsessan Madeleine.

Samma sak gäller för Chris O'Neills privata tillgångar och den förmögenhet som han fått genom arv, gåva eller förvärv.

Delar på husgeråd

I förordet har makarna beslutat att svensk lagstiftning ska gälla vid eventuella tvister eller om de vill omförhandla förordet.

I samband med lysningen och bröllopet fick paret flera gåvor till det gemensamma hemmet. I förordet står det att dessa samt andra inredningsföremål kommer att delas lika vid en eventuell skilsmässa.

Chris O'Neill som hoppat av sitt jobb som delägare i Noster Capital kommer i framtiden att tjäna pengar i ett eget företag. Och enligt förordet kommer han att dela sin lön med sin äkta maka, prinsessan Madeleine.