Markus hittade spindel – i flygplansmaten

Uppdaterad 2019-06-24 | Publicerad 2019-06-18

Hungriga gick Markus Eklund och hans fru Jenny på ett försenat flyg med resebolaget Ving som skulle ta dem hem från semestern på Kreta. Men när de fick in den förbeställda maten fick de en chock – det låg en stor spindel i den plastförslutna matlådan.

– Det var väldigt ofräscht, vi var inte supernöjda.

Markus Eklund, 36, och hans fru skulle ta planet hem till Malmö efter en vecka semester på Kreta. När de äntligen fick in maten på det försenade flyget fick de en chock. I den plastförslutna matlådan, på en frikadell på det danska rågbrödet låg en stor spindel.

– Det var en spindelmodell lite större och min fru är extremt spindelrädd, så vi var inte direkt supernöjda. Vi hade väntat länge på att få lyfta och var så hungriga när maten kom.

”Tappade aptiten”

Spindeln såg död ut, berättar Markus men han öppnade aldrig lådan – för tänk om han skulle råka släppa lös spindeln på planet. Istället kallade han på personalen som bad om ursäkt och gav honom en ny bricka med mat.

– Men min aptit kom helt av sig, jag var inte så sugen på den nya maten och min fru tappade också matlusten.

Maten hade Markus och Jenny förbeställt och betalt extra för och han berättar att han har svårt att förstå hur det kan hamna en spindel bland maten utan att någon upptäcker det.

– Det är ganska ofräscht. Det känns inte särskilt sanitärt, man vet inte var maten har varit. Jag har mejlat dem och jag hoppas verkligen att de tar tag i det och ser över sina leverantörer.

”Aldrig hört talas om liknande”

När Aftonbladet når Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Thomas Cook Northern Europe/Ving, låter han förvånad.

– Jag har aldrig tidigare hört talas om något liknande. Det låter inte så trevligt, säger han.

Han säger att de ska gå till botten med spindeln i maten, undersöka sina leverantörer och kontakta Markus Eklund.

– För mig låter det väldigt märkligt att man kan missa att det är en spindel i maten. Vi kommer ta detta på allvar, det ska inte vara djur i maten.

Följ ämnen i artikeln