Nu har turistorten tröttnat på Madeleine McCann-fallet

Publicerad 2017-05-03

Den 3 maj 2007 försvann Madeleine McCann, 3, spårlöst från familjens lägenhetshotell i Portugal.

Historien blev en världsnyhet.

Tio år senare är försvinnandet fortfarande olöst – trots flera spår.

Nu har folk i Praia de Luz fått nog av all uppmärksamhet.

Madeleine McCann försvann från en semesterlägenhet i Praia da Luz i Portugal för i dag tio år sedan. Fallet blev snabbt en världsnyhet och blickarna vändes mot Praia de Luz. Något som nu stadens invånare tröttnat på.

– Tyst, tyst. Jag kan prata om potatis, internet, havet eller vad som helst – men inte om Maddie, säger prästen Jose Manuel Pacheco till tidningen Telegraph.

Negativt för staden

Kommunalrådet i staden har också tröttnat.

– I början var folk väldigt vänliga och försökte hjälpa till men sedan vändes det till något negativt för staden. Människor tyckte de hjälpte till så mycket att deras liv blev förstörda och än i dag så vet vi inte vad som hänt, säger kommunalrådet Victor Mata.

Den familjevänliga semesterorten fick dåligt rykte efter Maddies försvinnande och många turister försvann, enligt Victor Mata.

– Människor förlorade sina jobb, affärer och restauranger fick stänga, säger han till Telegraph.

Föräldrarna misstänktes

På kvällen när Maddie försvann åt föräldrarna middag på restaurang 70 meter från lägenhetshotellet med vänner. De turades om att gå och titta till Maddie och hennes syskon som samtidigt sov i lägenheten.

Men klockan tio på kvällen, när Maddies mamma gick för att titta till barnen var Maddies säng tom. Maddies föräldrar berättade för polisen att dörren stod på glänt och att fönstret var öppet.

Fyra månader efter försvinnandet blev Maddies föräldrar officiellt misstänkta för försvinnandet. Drygt ett år efteråt avskrevs de helt från misstankarna i brist på bevis, kort därefter lades utredningen ner.

I efterhand har polisen Praia de Luz kritiserats för en långsam hantering av händelsen – bland annat spärrades inte lägenheten och den tekniska undersökningen gjordes inte förrän dagen efter.