Från grusplan till riktig scen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-07-07

Detektivbyrån har avancerat på Arvikafestivalen

Detektivbyrån slipper grusplanen när de kommer till Arvikafestivalen med sina, som en del benämnt dem, ”plingplongmästerverk”.

Från att ha spelat på grusplanen mellan banden så har Värmlandsbaserade Detektivbyrån i år tagit ett steg upp på spelstegen. Nu har de ett eget gig på en scen på Arvikafestivalen.

– Vi förväntar oss fullt ös medvetslös av publiken, säger Jon Ekström.

Det började redan på IFK Boltics bandyplan för knattespelare. Martin Molin och Jon Ekström knöt vänskapsbanden och när de sedan träffade Anders Flanders på gymnasiet i Karlstad kunde Detektivbyrån börja födas.

Men trots att bandet har sina rötter i Värmland så har de nästan aldrig spelat här. Bandmedlemmarna flyttade till Göteborg, bildade bandet 2005 och satte fart på karriären.

– Man kan säga att vi har spelat till hälften på Arvikafestivalen. Förrförra gången så spelade vi på en grusplan mellan de andra banden, säger Jon Ekström.

"Fullt ös medvetslös"

De beskriver sin musik som instrumentalmusik med vackra melodier och debutskivan som släpptes 2006 döptes till Hemvägen EP. Spelningen i Värmland verkar kunna bli något extra med tanke på bandmedlemmarnas bakgrund.

- Det ska bli jättekul att spela på hemmaplan och vi vill förära våra hemtrakter med vissa dedikerade låtar, säger Martin Molin.

– Och så förväntar vi oss fullt ös medvetslös av publiken, säger Jon Ekström.

Frida Sjödin