Åtal närmar sig i Vetlandafallet

Alice Nordevik/TT

Publicerad 2023-02-20

Polisens tekniker på platsen utanför Vetlanda där den försvunna 21-åriga kvinnan från Vetlanda hittades död. De båda misstänkta kvinnorna har erkänt att de flyttat på kroppen, men ingen av dem har erkänt mord. Arkivbild.

Kammaråklagare Adam Rullman kommer att begära att de två misstänkta kvinnorna i Vetlanda ska häktas ytterligare ett par veckor – men ett åtal närmar sig.

Kvinnorna, 18 och 20 år gamla, misstänks för att ha mördat en 21-årig kvinna i oktober förra året. 21-åringen försvann efter en utekväll och hittades död två veckor senare i ett skogsområde utanför Vetlanda. De båda misstänkta greps kort efter försvinnandet och har suttit häktade sedan dess, misstänkta för mord och gravfridsbrott.

Den nuvarande häktningstiden går ut torsdag den 23 februari. Adam Rullman kommer begära att de omhäktas i åtminstone ytterligare två veckor till, men utredningen närmar sig sitt slut.

”Minst 14 dagar för delgivning, sedan viss tid för eventuella kompletteringar och avslutande åtgärder. Inväntar bara slutsvar från RMV (Rättsmedicinalverket) sedan är utredningen klar”, skriver han i ett mejl till TT.

De båda kvinnorna nekade länge till alla anklagelser. I januari erkände dock 20-åringen att det skett en misshandel av 21-åringen, men hävdade att det inte funnits någon avsikt att hon skulle dö. 20-åringen förnekade därför mord, men erkände gravfridsbrott.

I början av februari erkände även 18-åringen att hon varit med och flyttat på kroppen.

Följ ämnen i artikeln