Smash and grab-kupp i natt

Publicerad 2015-05-15

Rammade entrén med hjullastare – men klantade sig

Den tunga hjullastaren kraschade in i entrén i en smash and grab-kupp mot Media Markt i Barkarby i natt.

Men tjuvarna verkar ha gjort ett stort misstag.

– En av dem har nog ont i dag, säger en vakt till Aftonbladets fotograf.

Väktarbolaget som ansvarar för butiken meddelade polisen att inbrottslarmet gått klockan 04.51. Polispatruller skickades till platsen och såg att den flera ton tunga hjullastaren mejat ner jalusierna som skyddar butiksentrén.

– Det är än så länge okända gärningsmän och de har kastat ut fotanglar i området för att försvåra arbetet för polisen, säger Lars Jönsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Två personbilar och en polisbil ska ha fått punktering till följd av detta.

När polisen anlände var platsen helt öde, trots att en polispatrull ska ha befunnit sig tre bara minuter därifrån när larmet kom, enligt uppgifter från Norrortspolisen. En förundersökning är inledd om grov stöld.

Kan vara skadad

Men tjuvarna verkar ha missat en detalj i sin planering. Taket ovanför entrén.

– Det taket har tagit rakt i hytten på hjullastaren så hela hytten har böjt sig bakåt. Både fram- och bakrutan har krossats. Så en av dem har nog ont i dag sa vakten till mig, säger Aftonbladet fotograf P-O Sännås som finns på plats.

– Men de har helt säkert kommit in, säger Sännås.

Polisen hoppas nu kunna säkra spår från hytten på hjullastaren.

– Det ligger närmast till hands att göra den kopplingen för att komma vidare med utredningen. Teknikerna har gjort undersökning på plats och håller på att dokumenterar. Vi får se vad provanalyserna ger, säger Fredrik Lundberg, stationsbefäl vid Norrortspolisen.

Okänt byte

Polisen hade i morse inga uppgifter om vad bytet bestått av. Det hade inte Media Markt heller något detaljerat svar om. Bovarna ska dock inte ha varit allt för lyckosamma.

– De hade tydligen fastnat på vägen in och verkar inte ha fått med sig mycket, säger Kajsa Ekelund, pressansvarig.

Hon säger att butiken kunde öppnas ganska snabbt efter inbrottsförsöket.

För knappt två veckor sedan utsattes Siba i Uddevalla för en liknande kupp, men då var målet för stölden butikslagret. Då stals en större mängd varor, bland annat mobiltelefoner och surfplattor.

Följ ämnen i artikeln