Gängmedlemmar gripna efter knivdåd

Publicerad 2013-10-05

Knivhuggen man hittades i svenskregistrerad Audi A6

Bilen den knivhuggne mannen hittades i.

En knivstucken man hittades i eftermiddags utanför Köpenhamn – mannen satt i en svart svenskregistrerad Audi A6.

– Hans skador är inte livshotande, säger Kim Svenningsen, vaktchef på polisen i Köpenhamn.

Senare greps sju personer med kopplingar till Bandidos, misstänkta för inblandning i knivdådet.

Det var strax efter klockan 17 i eftermiddags som Köpenhamnspolisen blev larmade till avfarten vid Søborg, norr om den danska huvudstaden. I en svenskregistrerad bil satt en man med knivskador i halsen. Mannen fördes till sjukhus och en annan man, som också fanns i bilen, togs in till förhör. Han anhölls senare.

– Vi fick ett larm klockan 17.11 om att mannen sitter i en Audi A6 på motorring 3 och han blir körd till behandling. Han är dock utom livsfara, säger Kim Svenningsen, vaktchef på polisen i Köpenhamn, till tidningen BT.

Tillslag mot Bandidos lokal

Polisen anhöll senare på kvällen ytterligare sju personer på mc-klubben Bandidos klubblokal i Ballerup, enligt tidningen Ekstrabladet. Alla är misstänkta för att vara inblandade i knivdådet. Samtliga anhållna har kopplingar till Bandidos, enligt Köpenhamnspolisen.

– Jag vet inte om någon av dem är fullvärdig medlem i Bandidos, men de har i varje fall en koppling till miljön, säger Kim Svenningsen till Ekstrabladet.

Den svarta svenskregistrerade Audin kördes i eftermiddags iväg från fyndplatsen för en teknisk undersökning på polisstationen.

Polisen vet ännu inte var knivdådet har ägt rum, men enligt Ekstrabladets reporter på plats i Ballerup finns det tydliga blodspår från mc-klubbens klubblokal ut på parkeringsplatsen utanför. 

Vill inte prata med polisen

Den skadade mannen, som är dansk medborgare men bosatt i Sverige, har själv inte sagt något till polisen, berättar Kim Svenningsen.

– Han är inte så meddelsam, så vi undersöker nu var det kan ha skett, säger han till BT.
Både den skadade mannen och passageraren är kända av den danska polisen sedan tidigare.

Dansk polis har inte kontaktat sina svenska kollegor i ärendet.

– Vi har inte hört något om detta, säger Mia Sandgren, informatör på polisen i Skåne, till Aftonbladet.

ANNONS