Frontalkrock efter felkörning på E4

Publicerad 2013-12-24

Trots att andra bilister försökte varna honom körde mannen vidare i fel färdriktning.

Till slut var frontalkrocken oundviklig.

– Han bara stirrade rakt fram. Det var fruktansvärt obehagligt, säger Emma Öberg som mötte bilen.

Strax efter klockan 11 på julafton fick polisen i Jönköpings län in flera samtal om en bil som körde i norrgående riktning i södergående körfält på E4 i höjd med Gränna.

Men larmen var förgäves.

– Efter att den kört in i Östergötlands län krockar den med en mötande personbil. Det är två personer drabbade, en i varje bil, säger Roger Löfgren, vakthavande befäl vid polisen i Jönköpings län.

Misstänker inte rattfylla

Personen i bilen som färdades i fel körriktning är en man född 41. I den mötande bilen satt en man född 91.

– Båda fördes till sjukhuset i Linköping i ambulans, men vid medvetande. De var inte så skadade som man först befarade. Men båda bilarna är skrot och bärgade från platsen, säger Magnus Holmström, länsvakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Polisen misstänker inte att den äldre mannen körde rattfull.

– Vi vet inte om det kan ha varit någon sjukdom eller så som gjort att han hamnat på fel sida, men han var inte onykter i alla fall, säger Magnus Holmström.

”Trodde det var fel på min bil”

Emma Öberg, 35, var på väg från Stockholm till Småland för att fira jul, när mötande trafik plötsligt började tuta och blinka åt henne i höjd med Brahehus.

– Först tänkte jag att det var någon trafikkontroll de ville varna för. Sedan började jag tänka att det var något fel på min bil. Till slut insåg jag att ”herregud, det kommer ju en bil rakt emot mig”.

Då började även hon tuta och blinka.

– Jag blinkar och blinkar, men den här personen verkar inte reagera.

I hög fart passerade bilen sedan hennes bil.

– Jag ser att det är en man, lite äldre, och att han bara stirrar rakt fram. Ingen tendens till att han verkar uppfatta att han kör på fel sida mot trafiken. Det var fruktansvärt obehagligt, säger Emma Öberg.

Efter att ha ringt polisen hörde hon om olyckan på radion.

– Det måste ha skett bara ett par minuter efter att han körde förbi mig.

ANNONS