Antifeminism föder inga barn

En blondin i stayups, ägglossningsrabatt och inpippade franska hotellrum ska få danskarna att ligga mer.

Det är ett resebolag bakom kampanjen ”Do it for Denmark”, som senaste veckorna har setts av miljoner på ­nätet. I den uppmanas danskarna att resa mer, ha mer ­semestersex och därmed ­alstra fler dejlige ungar.

Den som visar upp ett positivt graviditetstest efter en tripp med resebolaget kan vinna blöjberg och familje­charter.

Framför allt kan pluset på stickan rädda Danmarks framtid. För den ser inte ­särskilt solig ut.

Precis som i många andra europeiska länder krystar danskarna fram för få barn. Födslotalen faller varje år, och är nu de lägsta på ­decennier.

Det behövs nog mer än raffset för att lösa det gigantiska problemet: en allt skröpligare befolkning, som snart ingen kan ta hand om.

Förutom danska stayups försöks det nu med allsköns bisarra åtgärder mot babykrisen.

I Tyskland, där barna­födandet når botten i hela Europa, har Bayern-konservativa fått för sig att bäbisarna kommer att flyga ut om kvinnorna slutar jobba och stannar hemma vid spisen.

Just kvinnors frigörelse pekas ofta ut som orsaken till att folk inte vill bli på smällen. Därför har till ­exempel Norge börjat vrida feminismen och abortlagarna bakåt i tiden.

Den japanska befolkningskrisen har fått ett eget namn - ”celibatsyndromet”. Bland japanska kvinnor är 45 procent över huvud taget inte intresserade av att ha sexuell kontakt. Med någon.

Vad händer med ett land när människor slutar röra vid varandra? Japanska politiker är så desperata att deras enda idé är abortförbud.

Hur nu det ska hjälpa, när halva befolkningen blir ­apatisk vid blotta tanken på samlag.

Lika absurd är den ryska familjepolitiken, som målat upp homosexualitet som ­orsaken till ryssarnas ovilja att få barn gjorda.

Men inte ens Putins order om tre ungar per familj hjälper. Även de ryska BB-avdelningarna ekar tomma.

Tänk om de hade kollat på alla gravidmagar i Sverige i stället!

Här har vi nämligen det som hindrar samhället från att skrumpna ihop i en föråldrad hög: Viktiga feministiska segrar, som dagis och föräldrapenning, samt en rik invandring.

Jämställdhet, öppenhet, generositet.

Det är sådant som gör oss glada och kåta, snarare än champagnesprut i Eiffeltornet.

Följ ämnen i artikeln