Hoppa till innehållAftonbladet

Allhelgonadagen (ingen namnsdag)

Krabbpasta

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18

35 minuter

Man behöver inte någon större fantasi för att tänka sig den här pastan med hummer (och en liten skvätt cognac) i stället. Men man behöver en lite större plånbok.

(4 personer)

Det här behöver du

1 fryst eller färsk krabba, cirka 500 g

4 portioner spagetti

2 vitlöksklyftor

1 krm cayenne

3 msk olivolja

250 g cocktailtomater

1 msk hackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad

2 dl vitt vin

1 citron

2 msk hackad persilja

salt

Så här gör du

1. Tina krabban – om det behövs – och ta ut köttet. Ditt samvete avgör hur noggrann du är.

2. Sätt igång pastakoket.

3. Skala och hacka vitlöken.

4. Dela tomaterna.

5. Hacka rosmarinen.

6. Fräs krabbköttet och vitlöken i olivoljan några minuter.

7. Häll i rosmarinen och cayennepepparn. Salta lite och rör om.

8. Häll i vinet och tomaterna och fortsätt röra till alkoholen dunstat och tomater just börjar spricka lite. Kolla sältan och smaka av med citron.

9. Rör ner i pastan och servera genast.

Gott att dricka till

Vitt vin eller ta en mörk folkis – funkar till naturell krabba:

Murphy’s Irish stout.

Tipset

Hittar du hyfsat billig krabba på burk så ta inte den genvägen. Det är bara de svindyra konserverna som är något att ha – och färskvara är helt överlägset.