Hånades för sitt namn av flygpersonalen – nu ber bolaget om ursäkt

Uppdaterad 2018-12-01 | Publicerad 2018-11-30

När flygpersonalen vid gaten såg den femåriga flickans namn på boardingkortet skrattade hon och hånade flickan. Nu har flygbolaget gått ut med en ursäkt.

– Hon sa ”Mamma, varför skrattar hon åt mitt namn?”. Och jag sa att alla hon möter inte är snälla, olyckligtvis, säger mamman Traci Redford till ABC7.

Traci Redford, från Texas i USA, rasar mot en anställd vid flygbolaget Southwest Airlines. När hon och hennes femåriga dotter skulle stiga på planet på John Wayne Airport i Kalifornien reagerade en ur flygpersonalen på dotterns namn när hon såg boardingkortet. Hon började peka, skratta och prata med sina kollegor om Traci och hennes dotter. Flickans namn, som fick personalen att skratta, är Abcde – som uttalas "ab-si-dee”.

– Så jag vände mig om och sa: ”Jag kan höra dig, om det är så att jag kan det, så kan min dotter det med. Jag skulle uppskatta om du slutade”, sa mamman till ABC7.

Enligt ABC7 så frågade dottern varför personalen skrattade åt henne.

– Hon sa ”Mamma, varför skrattar hon åt mitt namn?”. Och jag sa att alla hon möter inte är snälla, olyckligtvis.

Flygpersonalen började skratta när de såg dotterns namn,

Flygpersonalen ska dessutom ha tagit ett kort på dotterns boardingkort och lagt ut bilden på sina sociala medier.

– Det kom till min kännedom av en person som såg inlägget på Facebook och rapporterade till flygbolaget.

Även Traci själv hörde av sig till flygbolaget – men hon fick aldrig någon återkoppling.

”Har haft samtal med den anställde”

Nu har dock Southwest Airlines gått ut med en ursäkt. Enligt dem visade inte inlägget på den omsorg och respekt, som de kräver av sina anställda.

– Vi har haft samtal med den berörde anställde. Även om vi inte offentliggör personalåtgärder så använder vi detta som en möjlighet att stärka vår policy och förtydliga förväntningarna på våra anställda.

Abcde är ett ovanligt namn, men femåringen är inte den enda som heter så. Under de senaste tre decennierna har 328 flickor fått namnet, 32 av dem var födda 2009, skriver Washington Post.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln