Dråpdömd man släppt

Publicerad 2015-04-01

Brott. En 36-årig man, som dömts till tolv års fängelse, misstänkt för att ha skjutit ihjäl två personer i samband med ett släktbråk i Norrköping, har släppts på fri fot.

– Han kommer antagligen bli frikänd, alternativt få ett väldigt kort straff, säger mannens försvarare Thomas Bodström till TT.

Dråpdomen mot mannen i tingsrätten överklagades till hovrätten, där åklagaren yrkade på livstid för mord. Men nu har han släppts ur häktet, skriver folkbladet.se.

Mannens 33-årige bror, som misstänktes för mord genom att ha knivhuggit en av de skjutna männen, frikändes av tingsrätten. Enligt Bodström frias han sannolikt även denna gång.

– Det är en hårdare juridisk bedömning i hovrätten. Sanningen är att det varit ett totalt kaos och man vet inte vad som har hänt. Och då kan man inte döma någon.

Bakgrunden till bråket var en infekterad släktfejd, med många inblandade, som kulminerade under påskfirandet i fjol. En tredje person blev svårt skadad.

Ett stort antal tillhyggen beslagtogs av polisen efter bråket, däribland pistol, kofot, kniv, eldgaffel och en biljardkö.

– Det här har varit en stor tragedi, många har mist sina släktingar. Jag hoppas att kyrkan kan verka och vara aktiv för en försoning mellan släktingarna.

Domen meddelas den 22 april.

TT