”Han tar hem VM-titeln med vänster hand”

Publicerad 2012-11-09

Förre mästaren Niki Lauda säker

VM-ledaren Vettel - vinner han VM?

Experten och den trefaldige mästaren är säker.

Sebastian Vettel vinner VM:

– Han gör det med väster hand, säger Niki Lauda.

Följ ämnen
Formel 1

I Indien gjorde Sebastian Vettel en makalös upphämtning, han straffades för att han inte hade tillräckligt mycket bränsle i bilen efter kvalet och tvingades starta från depån.

Därifrån körde han upp sin till tredje plats.

Det gjorde att han bara tappade tre poäng till VM-tvåan Fernando Alonso som var tvåa i loppet.

Två lopp kvar

Nu återstår två lopp, 50 poäng att köra om, och enligt den trefaldiga mästaren Niki Lauda kommer Sebastian Vettel att ta sin tredje VM-titel senast den 25 november.

– Misstaget i samband med kvalet hände eftersom Red Bull kände sig allt för säkra i situationen. Därför är jag övertygad om att de kommer att se till att varje teknisk detalj är helt perfekt de sista loppen, säger Niki Lauda till tidningen Österreich.

– Nu handlar det bara om Vettel själv och eftersom han har den snabbaste bilen är jag övertygad om att han tar hem VM-titeln med vänster hand.

100:e lopp i USA

Lauda anser att Fernando Alonso, som vinner titeln av egen kraft om han vinner de två avslutande loppen, inte kommer att kunna hota de två senaste årens mästare.

– Även om han gör allt rätt så kommer det inte att räcka eftersom Red Bulls bil är klart bättre än Ferraris, säger Lauda som numera är F1-expert i tysk tv och även arbetar för Mercedes.

Sebastian Vettel kör sitt 100:e GP-lopp i USA nästa helg, men enligt Lauda tar han inte hem VM-titeln förrän i säsongens sista lopp, i Brasilien.

Följ ämnen i artikeln