VM-ledaren straffas

Uppdaterad 2012-11-04 | Publicerad 2012-11-03

Sebastian Vettel startar sist i Abu Dhabis GP

Sebastian Vettel hade för lite bränsle ombord.

Därför straffas VM-ledaren.

Han startar sist i Abu Dhabis GP.

- Trots det har vi många chanser, säger Vettel.

Följ ämnen
Formel 1

Lewis Hamilton tog pole position i Abu Dhabis GP. Britten var överlägsen och bakom honom tog Red Bulls Mark Webber startplats två och VM-ledaren Sebastian Vettel var trea.

Men stallet beordrade honom att stanna bilen innan han kört in i depån och han parkerade strax före mål. Reglerna säger att en förare själv måste köra bilen tillbaka in i depån ha en liter bränsle kvar för ett bränsletest. Domarna tittade på situationen, Sebastian Vettel hade bara 0,85 liter kvar och fyra och en halv timme efter det att kvalet var över kom ett beslut.

Sebastian Vettel straffas, precis på samma sätt som Lewis Hamilton straffades när han återvände till depån efter kvalet till Spaniens GP tidigare i år.

Startar från depån

Nu tvingas tysken starta från depån i morgon och det förändrar förutsättningarna totalt.

Istället för att han startar fyra placeringar före VM-tvåan Fernando Alonso som var sjua i kvalet går han nu in som 24:a - 18 placeringar efter Alonso  som flyttas upp till plats sex och långt från de placeringar som ger poäng.

- En av tidernas bästa backhoppare sa en gång: ”Varje motgång är en chans”, säger Sebastian Vettel i ett uttalande till Motorsporttotal.

- Och när det gäller oss så har vi många chanser i morgon.

Inför säsongens 18:e av 20 lopp skiljer det 13 poäng mellan Vettel och Alonso.

Följ ämnen i artikeln